Prekladaný šalát

danulatenkoDanulatenko, 37 ročná žena, Trnava, 14. júla 2011 10:35
Ďalšie jej recepty »

Podstatou šalátu sú zemiaky uvarené v šupke (môj otec vždy hovorí, že ako pre prasiatka :D ). Ale je to taka delikatesa, že nikdy nezostane do druhého dňa...

8
porcií
50 min
príprava

Suroviny

5-6 ks v šupke varené
300 g alebo šunka
250 g (syr balkanskeho typu)
250 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a na hrubé slzičky nastrúhame na dno misy, veľkého taniera, skrátka niečoho, v čom budeme šalát podávať. (Dá sa každému hosťovi urobiť aj porcia do mištičiek)

  2. 2

    Na vrstvu zemiakov uložíme pokrajanú šunku, na ktorú rozotrieme opatrne jednu celú tatarskú omáčku.

  3. 3

    A na záver na hrube slzičky nastrúhame feta syr (trosičku sa lepí na struhák, treba byť trpezlivý). Hotovo! Nechať vychladnúť a podávať s mäkkým chlebíkom.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist