Zapekané zemiaky

Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo tie sú predsa diétne :D

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistené zemiaky si nakrájame na tenučké plátky. Takisto aj klobásky, cibuľu a tvrdý syr.
  2. Suroviny vrstvíme nastojato do vymasteného pekáča.
  3. Pripravíme si zálievku. Zmiešame obe smotany, horčicu, vajíčka, soľ a rascu. Všetko pekne zalejeme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C aspoň 60 minút alebo podľa potreby aj viac. Kým zemiaky nie sú mäkké a vrch pekne zapečený.