Zapekané zemiaky
Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď
moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo
tie sú predsa diétne :D
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Očistené zemiaky si nakrájame na tenučké plátky. Takisto aj klobásky, cibuľu a tvrdý syr.
- Suroviny vrstvíme nastojato do vymasteného pekáča.
- Pripravíme si zálievku. Zmiešame obe smotany, horčicu, vajíčka, soľ a rascu. Všetko pekne zalejeme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C aspoň 60 minút alebo podľa potreby aj viac. Kým zemiaky nie sú mäkké a vrch pekne zapečený.