Prekladané zemiaky fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 9. februára 2017

Prekladané zemiaky známejšie pod názvom Francúzke zemiaky. Viem, že receptov na toto jedlo je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

5-6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
7 ks
2-3 ks
1 ks
150-200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ja robím prekladané zemiaky z uvarených zemiakov. Uvarím si zemiaky a 6 vajec natvrdo. Zemiaky, vajíčka, špekáčiky, klobásku a cibuľu ošúpem a nakrájam na kolieska. Syr nastrúham. Smotanu na šľahanie osolím, pokorením a zmiešam s 1 surovým vajíčkom.

    Prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zapekacej misky vrstvím zemiaky, ktoré osolím a môžu sa aj pokoreniť. Na zemiaky dám vajíčka, špekačky, klobásku, cibuľu a polovicu tvrdého syru. Celú vrstvu polejem polovičkou smotany.

    Prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakončím vrstvou zemiakov, ktoré môžem tiež osoliť a pokoreniť. Zemiaky zalejem zvyšnou smotanu a posypem druhou polovicou strúhaného syru. Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.

    Prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po zapečení sú zemiaky na vrchu krásne zlatisté a chrumkavé. Dobrú chuť.

    Prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Máš to pekné v tom pekáči, mala by som konečne aj ja spraviť takéto "zapekance" :) už dávno som veru nerobila, pritom sú tam celkom dobré "veci".
haji
Dělám zapékané brambory téměř stejně, ale do šlehačky nedávám vajíčko. Na začátku peču s trochou vody či mléka, šlehačku a sýr přidávám o trochu později. Podle chuti nechávám šlehačku někdy více, jindy méně vypéct - zůstanou šťavnatější. Někdy přidám i trochu roztlačeného česneku. V létě přidám nastrouhanou mladou cuketu i s kabátkem. Výborné jídlo.
chica114
Francúzske zemiaky mám veľmi rada je to jedno z mojích najobľúbenejších jedál takže dávam 5* :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia