Prekladaná zeleninka fotorecept

claudiadel - fotkaclaudiadel, 24. augusta 2014

Dnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže Zobraziť celý popisDnes bol práve taký deň, keď som mala chuť na niečo zdravé, svieže, letné,sýte a bezmäsité. Tak ma napadla zdravšia verzia francúzskych zemiakov, keďže je v záhradke veľa zeleniny a u nás doma zeleninu zbožňujeme. Je to podstate ľahký recept, ktorý chutil všetkým doma. :) Toto je len jedna z kombinácií, ktorú robievam. Výborné sú zemiaky prekladané napr. cviklou, hríbikmi alebo tofu :)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

5 ks
2 ks
1 ks
500 g
200 g




Postup

  1. 1

    Misu na pečenie potrieme olejom a zeleninku si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a postupne vrstvíme zemiaky, baklažán, cherry paradajky a cibuľu. Polejeme troškou oleja.

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vrch misy dáme poriadnu kopu nastrúhaného syru a zemiaky. Opäť trošku pokropíme olejom. Posolíme, podľa chuti okoreníme.

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto hotovú misu dáme piecť. Po vytiahnutí z trúby som ešte zemiaky potrela trošku olejom, v ktorom som rozpučila dva strúčiky cesnaku, pre chuť :)

    Prekladaná zeleninka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
moze to byt dobre, ale na to zaverecne potretie by som pouzila maslo
finczi
Prekladaná zelenina nikdy nesklame. Vyzerá to veľmi fajn, musí to byť chutné, mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia