Prekladaná terina s kapiou

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 15. apríla 2015
Prekladaná terina s kapiou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 ml
1 bal.
8 plátkov
1 ČL
700 ml plátky
1/2 hlávky
4 ČL




Postup

  1. 1

    Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Morčacie prsia vcelku uvaríme v osolenej vode. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.

  2. 2

    V šľahačkovej smotane rozpustíme karí a osolíme. Privedieme k varu a pridáme vo vode namočené plátky želatíny. Smotanu necháme pri izbovej teplote pomaly vychladnúť asi na 30 °C.

  3. 3

    Plátky kapie dáme odkvapkať na sito. Do formy na srnčí chrbát vystlanej potravinovou fóliou postupne vrstvíme plátky morčacieho mäsa, kapie bez nálevu, plátky syra a zalievame vlažnou smotanou s karí.

  4. 4

    Necháme v chladničke 12 hodín odstáť, potom studený pokrm vyberieme z formy a krájame na plátky. Podávame s ľadovým šalátom a pestom z medvedieho cesnaku.

Diskusia k receptu

motyka
Efektné a určite aj výborné. Stojí za vyskúšanie. Možno aj dnes, ale mám len kuracie prsia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia