Prekladaná krkovička (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Jednoduchá a úžasná :-)

6
porcií
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku nakrájame, osolíme, okoreníme, posypeme Gyros korením z každej strany. Z jednej strany plátok krkovičky natrieme horčicou,
  2. priložíme plátok slaniny a 2-3 kolieska očistenej cibule. Takto pripravené plátky krkovičky poukladáme na seba na vymastený plech. Vložíme na chvíľku do vyhriatej rúry a necháme pripiecť. Podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom a dusíme do mäkka 40 minút. Potom mäsko odokryjeme a necháme dopiecť z vrchu do chrumkava.
  3. Omáčka: Výpek z mäska zlejeme do hrnca, pridáme 1 PL tmavej zápražky, rozmiešame a na koniec pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. Omáčku netreba extra dochucovať, pretože výpek z mäska tomu dodá fantastickú chuť.
  4. Dobrú chuť :-)