Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo fotorecept

pusta - fotkapusta, 4. júla 2014
Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept)
Foto: pusta

Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, na ktoré pridávam recept.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1/2 ks
50 g
podľa chuti
1 - 2 PL




Postup

  1. 1

    Umyla som baklažán a cuketu, osušila papierovou kuchynskou utierkou a odkrojila som im oba konce.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu som po dĺžke pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na dlhé tenké pásy,...

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... baklažán som prekrojila po dĺžke na polovicu potom znovu na polovicu a tú asi na 1 cm široké časti, čím mi vznikli štvrtinky kolieska.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cuketu i baklažán som osolila a nechala som ich vypotiť, potom som ich vyutierala kuchynskou papierovou utierkou do sucha.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Červenú cibuľu som pokrájala priečne na polkolieska.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na taniere som si pripravila cuketu, baklažán a cibuľu.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na pás z cukety som položila na polovicu preložený plátok prosciutto crudo, medzi dva kúsky baklažánu som dala plátok červenej cibule, naplnený baklažán som položila na jeden koniec pripraveného pásu, od tohto konca počnúc som ho zarolovala som ho do závitku, postupne som spravila všetky závitky...

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...ktoré som zaistila prepichnutím špáradlami, aby sa neroztočili a držali pekne spolu.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené závitky som vložila do pekáčika s olejom,...

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...piekla som ich 15 minút v trúbe pri teplote 180 stupňov C.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vybrala som špáradlá a podávala som ich teplé s čerstvým domácim pečivom, je to mimoriadne chutné ľahké letné predjedlo a výborné pohostenie pre návštevy.

    Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

pusta
@varechaa , teší ma, že toto predjedlo považuješ za super kombináciu :-)
verém, že by si si dala.
dakujem za pochvalu.
altyn
Sorry za pravopis, pisem z mobilu a som len na prac.prestavke.
pusta
@Peter , neviem, na čo sa namáhaš, tvoj názor je pre mňa nepodstatný.
je mi jedno, čo chutí tebe.
obchody v Nitrianskom Právne ti neidú ako chceš, bankrot na obzore...
musíš sa lepšie starať DDDDD
pusta
@obor123 , mne na rozdiel od teba mne sa fotka skutočne páči.
neber to v zlom.
terinka55
Recept sa mi páči, fantastické jedlo. Baklažán mám veľmi rada. Nech si hovorí kto chce a čo chce, ja dávam 5*****
pusta
@terinka55 , potešila si ma veľmi :-)
presne tak, máš pravdu :-) hlavne, že to nikto z nich nerobil ešte a nemá ani len predstavu, ako to má vo finále vyzerať. :-)
a najmä neochutnal - ale bude múúúdry a mudrovať.
hllavne, že mi radia, čo som mala a ako som mala, neide o studené predjedlo, ale o pečené.
ani upečené placky nie sú svetlo - zelenej farby z nastrúhanej cukety, a baklažán je sýto - fialový už v surovom stave, tenký plátok prosciutto crudo tiež bude tmavší, ked sa upečie, ako aj ostatné... nie je to ani náhodou spálené, má to byť chutne chrumkavé a také to aj je.
som rada, že sa ti recept páči, je to fantasticky chutné predjedlo, tak ako vravíš.
dakujem za uznanie, pekné hodnotenie, ako aj 5****
pusta
@Peter , až na to, že tvoja kritika je neoprávnená a ty to veľmi dobre vieš.
tak to tvoje HA-HA-Ha tiež svedčí o tebe.
vieš kedy som ja skončila školu? jazyk sa mení a také ľahké ty nevieš. pán Čermák, už lepšiu prkotinu si si nevedel vymyslieť, typické pre teba DDDDD HA-HA-HA venuj sa ty radšej svojej firmičke, je hodnotená málo - len na tri hviezdičky a evidentne neprospieva, aby si zase nezbankrotoval. :-)))
však vieš, kto sa smeje naposledy...
tatranka
Páči sa mi táto kombinácia a určite si ju takto urobím.Mám rada takéto malé chuťovky. Nejaké malé kanapky k tomu,chutné suché vínko,potom už len milá a malá spoločnosť a príjemné posedenie je zaručené.
pusta
Milá@tatranka - Martuška, potešila si ma veľmi :-)))
som rada, že sa ti môj receptík páči, presne tak, nejaké kanapky k tomu. ty si veľmi kreatívna kuchárka.
aj my sme mali toto chutné predjedlo s kvalitným suchým Chardonnay v milej malej príjemnej spoločnosti :-)))
mali sme vzácnu návštevu, tak veľmi im chutilo, že si aj recept vypýtali, bolo to pekné posedenie.
dakujem za ti za pekné hodnotenie, za uznanie, tvoj názor si veľmi vážim.
altyn
@pusta prečo ma voláš Peter? A kto je Čermák? A aká firma a kedy som stihol zbankrotovať keď som do ničoho neinvestoval? Nechápem, čo to trepeš?
Neviem kedy si skončila školu, no asi v časoch "píš ako počuješ", lebo aj keď sa jazyk mení, nikdy sa nepísalo "neide".
pusta
@Peter - veľactený pán Čermák, ty všeličo nechápeš...tým si povestný.
nič ti vysvetľovať nemusím a ani nemienim.
si totálne trapný a už nebudem na teba reagovať, ani keby ťa roztrhlo.
Prajem ti pekný deň :-)
altyn
Asi by si mala zájsť na psychiatriu, myslíš že sa poznáme a že ja som nejaký Peter Černák? Áno žijem v Bratislave, ale pochybujem že ma poznáš, vekový rozdiel medzi nami je dosť veľký a tak starú je..babu tu určite nepoznám. (okrem susedky a to je veľmi milá pani, to nemôžeš byť ty)
pusta
@Peter , naposledy: spokojne sa prezentuj svojou trapnosťou a hulvátstvom dalej.
ty mne ublížiť nedokážeš, nemáš na to :-)
nemienim sa s tebou hádať, ty mi za to nestojíš, to by si musel mať naviac a to veru nemáš :-)))
čo som povedala, to platí.
marikafil
už sa radšej nehádajte... mne sa recept páči, myslím, že ho aj najbližšej pozvanej spoločnosti naservírujem. chcela som dať 5 hviezdičiek, dala som kurzor na piatu a žlté sú len tri:-( tak neviem, čo zase nefunguje dobre...
pusta
@marikafil , v pohode, nič si z toho nerob :-)
ja som s milostivým pánom skončila úplne, neboj :-)
som rada, že sa ti môj receptík páči, a poteší ma. ak toto predjedlo naservíruješ svojej milej spoločnosti, potom poprosím, kebx si dala vedieť, ako chutilo.
ja tie hviezdičky nepočítam, nioe sú smerodatné.
dakujem za ocenenie, ja viem, že ty si mi tých 5* skutočne dala a to mi stačí :-)
kukulienka71
@pusta , pripravila si chutné predjedlo, mne sa ten rustikálny vzhľad naopak páči. Každý vidí to, čo chce vidieť, nič si z toho nerob. Agenti-provokatéri sa pod tvojimi receptami budú ozývať asi neustále, nerieš, osud ich vyrieši;-)5*
pusta
@kukulienka71 , som rada, že tebe sa toto predjedlo páči, "rustikálny vzhľad" -potešila si ma, pekne a výstižne si to nazvala.
samozrejme, že každý vidí to, čo chce... neboj, neriešim agentov -provokatérov - výstižný názov si im dala :-)))))
mne teda žily netrhajú, len sami sebe. sú mi ukradnutí, vieš, kde ich mám...
to ja viem, že exhibícia bude stále DDDDD
dakujem ti za uznannie i 5*****
1x jozka2
obor123
Milá@pusta . Ty si mi písala TS, aby som už viac nepisala komentáre pod žiadny Tvoj recept ,lebo ja ževraj ničomu nerozumiem.
Ty si ma vyvzala cez TS, ja sa pýtam verejne Teba, aj ostatných varechačov .Som verejne vyhlásená za nesvojprávnu? Ak o tom niekto niečo vie pekne prosím nech mi to oznámi . Neviem, akým právom @pusta určuje, kto jej môže písať komentár a kto nie? @pusta , dám Ti jednu radu. Pod každým receptom napíš, že si prosíš len a len kladné hodnotenie, lebo v opačnom prípade budeš bezcitne urážať .
altyn
Tak už je to jasné!!! @obor123 ja sa ti ospravedlňujem, ale pusta si myslela že mi dvaja sme jeden a ten istí.
Predpokladám že ani ty asi nie si Peter neviem aký a bohužial hnev na neho začala hádzať na nás.... Naozaj netreba doktora.. ?
pipinulka
@spuste už bohužiaľ niet žiadnej pomoci! Tie dnešné komentáre k @altyn sú na úrovni mäsiarskeho psa /mäsiarski havkovia, nehnevajte sa, že som vás posunul na @pusta úroveň, ale vy to pochopíte, ona určite nie, ona vám nekonkuruje, to bolo len blbé prirovnanie, havkovia, pardón!!!
pusta
@fiOna , nechaj ich, nech si riešia, čo len chcú :-)
oni vždy budú niečo riešiť DDDDDD
ja ich komentáre vôbec nečítam, ked uvidím ich nick, nech sa vykecávajú do sýtosti :-)))
pomýlili si varechu.sk s diskusným krúžkom, recept pridať nevedia, tak diskutujú o hlúpostiach a na viac ani nemajú. :-)
tvoj názor ma úprimne teší, som rada, že moje recepty sú podľa teba skvelé a že sa rada necháš inšpirovať a že ty si rada, že som na vareche. :-)
je to pre mňa česť, zaväzuje ma ti k dalším dobrým receptom.
dakujem ti za krásne hodnotenie.
1x pusta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia