Pražská hovädzia pečienka

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
120-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
80 g
40 g
Plnka:
20 g
1 ks
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme tak, aby sme vytvorili otvor na plnenie. Pripravíme si plnku: šunku pokrájame na menšie kocky a spolu s hráškom prehrejeme na rozohriatom masle. Pridáme rozšľahané osolené vajce a spravíme redšiu praženicu. Hotovú praženicu necháme vychladnúť. Potom touto plnkou naplníme mäso, otvor uzavrieme ihlicou alebo špáradlami, osolíme a na rozohriatom tuku zo všetkých strán opečieme.

  2. 2

    Opečené mäso vyberieme. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli mäso. K cibuli pridáme opečené mäso, podlejeme ho vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka, pričom ho občas miešame a polievame vlastnou šťavou.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho zo šťavy a pokrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Zalejeme vlažným vývarom, rozmiešame, dobre povaríme a potom precedíme. Pražskú hovädziu pečienku podávame poliatu šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia