Pečená ryba

Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mali sme málo prácny chutný obed.

20 - 25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dávno sme nemali túto chutnú rybu na stole.
  2. Ryby som umyla, papierovou utierkou som ich vysušila. Kožu som priečne narezala. Ryby som zvnútra aj zvonku nasolila, okorenila.
  3. V malej miske som zmiešala 1 pl olivového oleja, pridala som šťavu a kôru z polovice citróna. Natrela som kožu olivovým olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a kôrou.
  4. Pridala nadrobno nakrájanú pažítku a cíbiky z mladej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 strúčiky cesnaku.
  5. Nápň som premiešala.
  6. Vložila som ju do vnútra ryby. Štetcom som trochu papier natrela olivovým olejom. Rybu som zabalila do papiera.
  7. Zabalené balíčky s rybami na plechu vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ryba sa pečie podľa veľkosti 20 - 25 minút.
  8. Upečenú rybu som vybrala z pečiaceho papiera.
  9. Rybu som podávala s opečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.