Pražma na zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme aj kytičku petržlenovej vňate a štvrtinu citróna.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kusy, ktoré vložíme spolu s rybami na pekáč. Pridáme olivový olej , biele víno, 8 strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme trochu aj zeleninu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 oC asi 25 minút.
  3. Medzitým olivy spolu s olejom, cesnakom a sušenými paradajkami rozmixujeme na paté. Osolíme a okoreníme. Pripravíme hrianky z bieleho pečiva. Upečené pražmy servírujeme spolu so zeleninou. Ako príloha sa podávajú hrianky potreté olivovým paté.