Pražma na zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj
vnútri, kam vložíme aj kytičku petržlenovej vňate a štvrtinu citróna.
- Zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kusy, ktoré vložíme spolu s rybami na pekáč. Pridáme olivový olej , biele víno, 8 strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme trochu aj zeleninu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 oC asi 25 minút.
- Medzitým olivy spolu s olejom, cesnakom a sušenými paradajkami rozmixujeme na paté. Osolíme a okoreníme. Pripravíme hrianky z bieleho pečiva. Upečené pražmy servírujeme
spolu so zeleninou. Ako príloha sa podávajú hrianky potreté olivovým paté.
|