Pražma na paprikovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety pražmy opečieme na masle kožou dolu a potom zľahka aj z druhej strany, opečenú rybu osolíme.
  2. Špenátová rolka: Veľké listy špenátu sparíme na niekoľko sekúnd a vysušíme. Vykrojíme vnútro z citróna, osolíme, zamotáme do špenátu a poriadne utiahneme vo fólii. Ohrejeme vo vode, vybalíme a nakrájame podľa potreby.
  3. Papriková omáčka: Na masle opečieme papriku, nakrájanú na menšie kusy a nakrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, papriku rozvaríme, rozmixujeme, precedíme a na záver osolíme podľa chuti.
  4. Tarhoňu uvaríme v slanom vývare, precedíme a prípadne dosolíme.