Pražma na paprikovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Filety pražmy opečieme na masle kožou dolu a potom zľahka aj z druhej strany, opečenú rybu osolíme.
- Špenátová rolka: Veľké listy špenátu sparíme na niekoľko sekúnd a vysušíme. Vykrojíme vnútro z citróna, osolíme, zamotáme do špenátu a poriadne utiahneme vo fólii. Ohrejeme vo vode, vybalíme a nakrájame podľa potreby.
- Papriková omáčka: Na masle opečieme papriku, nakrájanú na menšie kusy a nakrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, papriku rozvaríme, rozmixujeme, precedíme a na záver osolíme podľa chuti.
- Tarhoňu uvaríme v slanom vývare, precedíme a prípadne dosolíme.
|