Keď mi ju mamina pripravovala bola veľmi dobrá a tak Zobraziť celý popisKeď mi ju mamina pripravovala bola veľmi dobrá a tak som sa rozhodol , že ju vyskúšam aj ja.

2
porcie
6 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme maslo a roztopíme . Prvé vajíčko rozbijeme a dáme do pohára ovoňáme a tak to dáme do hrnca a to isté urobíme s ostatnými vajciami.Posolíme.

  2. 2

    Miešame v hrnci kým nebude hustejšia.

  3. 3

    a podávame

Diskusia k receptu

babina49
Vitaj medzi nami mladý muž,si veľmi šikovný,oceňujem tvoju snahu vo varení. Dúfam,že sa veľa naučíš a zostane ti to aj do dospelosti a tvoja budúca rodina bude s tebou nadmieru spokojná,lebo v tebe bude mať veľkého pomocníka :-)))))
danielas
Ahoj,páči sa mi,ako si osobitne rozbíjaš vajíčka. Správne. Vo všetkých reláciách TV o varení ich bijú dokopy a ani neprivoňajú. Vtedy si poviem,že to jedlo asi ani nezjedia.
Praženica je rýchle pripravená,dobre,že si ju vieš chutne urobiť. Nebudeš hladný, keď mamina nie je náhodou po ruke,super :-))
evanaaa
Veru, sprvne postupuješ, aj ja si zvlášť rozbíjam vajíčka, aj kvôli kúskom škrupiniek, ktoré sa mi ľahšie vyťahujú. A robíš redšiu, či hustejšiu praženičku?
...má byť - správne, chýba "á".
dorisa
Praženicu milujem, dokonca som mala obdobie, ked som jedávala praženicu, ako hlavné jedlo...to bolo, keď som na strednú školu chodila a prišla som domov z internátu, resp. privátu. Vitaj na Vareche.
jafa
sikovny...mozes teras postupne skusat dalsie a dalsie recepty...mam14 rocneho syna aj on vie len prazenicu ale dcera ma 13 tak ta je sikovna ta sa pusti do vsetkeho aj obedik nejaky kolacik a vsetko mozne tak bracek ju stale zneuziva a ona ho obskakuje..
sovka62
V ktorejsi knihe, nie kuchárskej, v beletrii, som čítala, že najchutnejšia je praženica, do ktorej sa po odstavení z ohňa rýchlo primieša ešte jedno surové vajce. Vyskúšala som, najprv som mala obavu, že to posledné vajce ostane surové, ale nie, v tej horúcej praženici sa pekne prehrialo a musím povedať, že taká praženica je naozaj výborná, vláčna.
marta23
No, ale si zabudol na soľ. Ja tiež robím na pokrájanej cibuľke a pridávam na záver aj trochu mletej červenej papriky a č.mletého korenia. A praženica bude ako nadýchaná, naberie aj na objeme, keď vajíčka rozbiješ do pohára s trochou mlieka, rozmiešaš a tak vyleješ na panvicu s maslom a pokrájanou cibuľkou. Do mlieka môžeš vlastne pridať tiež tie koreniny: soľ, MČK, mletú papriku, prípadne aj drvenú rascu a zamiešať spolu s vajciami a vyliať na panvicu s maslom a cibuľkou.
gvozdik
Výborne Pepe !!! praženicou to začína, dúfam že , budeš na sebe pracovať a neskôr porazíš aj takého Polraicha či Žideka. Ja som vo svojichv 10-tich varil párky aj s igelitom ...no a čo, začať treba hoc aj tak... :D
radulienka
Ešte jednu malilinkú radu: oheň čo najmenší a vareškou alebo iným nástrojom od krajov do stredu obracať. Inak je praženica perfektné jedlo, môže sa do nej pridať čokoľvek. Ja mám najradšej nakrájanú mladú cibuľku navrch po usmažení a trošilinku mletej papriky. Mňam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia