Pražené kačacie rezance

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
30-40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia aj s kožou narežeme na tenké rezance, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a dáme do chladničky odležať. Zeleninu nakrájame na rovnaké rezance, pšeničné rezance uvaríme do polomäkka.
  2. Vo woku rozohrejeme pol až trištvrte litra oleja. Zo solamylu, vyšľahaných bielkov a studenej vody pripravíme polohusté cestíčko, do ktorého vmiešame prášok do pečiva. Kačacie rezance pomúčime a namáčame v cestíčku a smažíme do chrumkava.
  3. Po vysmažení olej precedíme, wok umyjeme a znova v ňom rozohrejeme menšie množstvo stolového oleja a sezamového oleja, v ktorom opražíme zeleninu do polomäkka. Kešu oriešky opražíme nasucho.
  4. Do hotovej zeleniny pridáme cestoviny a všetko prehrejeme. Dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou.