Pražené kačacie rezance
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
30-40 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Kačacie prsia aj s kožou narežeme na tenké rezance, dáme do misky, polejeme sójovou
omáčkou a dáme do chladničky odležať. Zeleninu nakrájame na rovnaké rezance, pšeničné rezance uvaríme do polomäkka.
- Vo woku rozohrejeme pol až trištvrte litra oleja. Zo solamylu, vyšľahaných bielkov a studenej vody pripravíme polohusté cestíčko, do ktorého vmiešame prášok do pečiva. Kačacie rezance pomúčime a namáčame v cestíčku a smažíme do chrumkava.
- Po vysmažení olej precedíme, wok umyjeme a znova v ňom rozohrejeme menšie množstvo stolového oleja a sezamového oleja, v ktorom opražíme zeleninu do polomäkka. Kešu oriešky opražíme nasucho.
- Do hotovej zeleniny pridáme cestoviny a všetko prehrejeme. Dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou.
|