Pražené čínske rezance
Autor receptu: fi0na
Tieto rezance zvládne každý :) kľudne aj na vegetariánsky spôsob
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie mäsko (bravčové, hovädzie alebo krabie tyčinky), cibuľku, pór, kapustu, huby, výhonky a mrkvu si nakrájame na rezančeky)
- Do vriacej vody dáme variť čínske rezance (podľa návodu, ale al dente, pretože na panvici potom dôjdu). Medzitým si na na panvici s olejom opražíme cibuľku s mäskom. Keď sa zatiahne, pridáme mrkvu, huby a výhonky.
- Keď je mrkva mäkšia pridáme čínsku kapustu, klíčky a na plátky nakrájaný cesnak. Po chvíli pridáme do panvice precedené rezance, sójovú omáčku, pórik a poprípade ustricovú omáčku a chilli, ak chcete štipľavé nemáte srirachu. Všetko na panvici premiešame a podávame. Samozrejme sa snažíme dosiahnuť príchuťami svoju chuť. :)