Pražená ryža s brokolicou, omeletou a kešu orieškami

mirkajan - fotkamirkajan, 27. januára 2014
Pražená ryža s brokolicou, omeletou a kešu orieškami
Foto: mirkajan

Inšpirácia na rýchly a ľahký obed alebo večeru z časopisu Apetit...

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
kúsok
2 strúčiky
polovička
200 g
2 PL
120 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Celé vajcia rozšľaháme s 1 PL oleja. Vajcia vylejeme na na rozohriatu nepriľnavú panvicu a omeletu upečieme z oboch strán. Po upečení omeletu zrolujeme ako roládu a pokrájame na tenké prúžky. Odložíme.

  2. 2

    V hrnci v dostatočnom množstve vody si uvaríme ryžu basmati, scedíme a odložíme. Brokolicu rozobratú na ružičky dáme variť na 2-3 minúty do osolenej vriacej vody, scedíme.

  3. 3

    Očistený zázvor, cesnak a čili papričku pokrájame na drobno. Kešu oriešky posekáme. V panvici rozohrejeme zvyšok oleja a asi 2-3 minúty na ňom pražíme zázvor, cesnak a čili papričku. Potom pridáme brokolicu a kešu oriešky a pražíme ďalšie 2-3 minúty. Potom do zmesi na panvici pridáme uvarenú ryžu, sójovú omáčku a tiež chvíľu popražíme. Nakoniec do panvice primiešame omeletu pokrájanú na prúžky, prehrejeme a podávame.

Diskusia k receptu

methi
Robievam dcerke do obedara, len bez sojovej a kesu oriesky opekam na suchej panvici zvlast a pridam ich nakoniec, ked je uz ryza hotova. Ma to velmi rada :) Da sa tam zafusovat rozna ina zeleninka. Dobry recept.
paploska
zbožňujem praženú ryžu a tú tvoju určite vyskúšam :-) pred dvomi rokmi v lete uverejnila EVA jeden skvelý recept. v to leto som ju robieva, ale časopis som darovala a na recept zabudla. odvtedy sa mi takú super praženú kyslo-sladkú spraviť nepodarilo :-(
mirkamt
Trošku mi uniká význam omelety v tomto jedle, hádam niekedy ukuchtím bez nej.
2010
Na vyprazanu ryzu sa pouziva stara ryza, lebo cerstva sa neda vyprazat,
vsetko to ostane zlepene.
katka78
Ako inšpirácia skvelé! Škoda, že som dnes kešu len tak samé spráskala, ale však dokúpim, alebo dám arašidy.
katka78
@mirkajan , ďakujem za recept! Trošilinku som si ho upravila a vynikajúca večera bola na stole. Rýchle a chutné. Presne to som dnes potrebovala. Ďakujem :-)


mirkajan
Teším sa, že chutilo, receptov na rýchle jedlá nie je nikdy dosť.
danda3
Ahoj @mirkajan , dnes som si pripravila toto Tvoje jedlo, na ktoré som už mala zálusk veľmi dlho. A musím povedať, že to neboilo dobré, ale neskutočne fantastické, pritom jednoduché a rýchlo pripravené. Určite bude v mojom jedálničku mať svoje miesto, len som recept zjednodušila, brokolicu som trošku poopekala na oleji, potom som pridala soľ a sójovku, podliala som troškou vody a nechala dusiť, kým nebola brokolica chrumkavá, voda sa vydusila, potom som pridala zázvor, cesnak, kešu, čili, nechala som popražiť a potom som pridala jazímovú ryžu. Odporúčam. Ďakujem za recept.


mirkajan
Teším sa , že chutilo, aj u nás je to pomerne častá alternatíva rýchleho obeda, keď nestíham. Aja sa tiež receptov držím len orientačne, častokrát ich mením, tak ako to vyhovuje mne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia