Pravá babičkina ťahaná štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: egreska
..sľúbila som receptík ,tak tu je ...
Postup
- Pozor ! ja som robila z polovičnej dávky ! Takže najprv si dáme do teplej vody roztopit masť.
- Vodu vlejeme do pekarničky,pridame vajíčko a polohrubu muku.Potom hladku a sol.Všetko zmiesime na nelepivé cesto .
- Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 2 hodinky odpočívať.
- Na stôl si prestrieme čistý obrus alebo plachtu,posypeme jemne hl.mukou.Cesto položíme do stredu a naolejovanými rukami (prstene dole ak si nechcete cesto potrhat ),chrbtom rúk cesto pekne vyťahujeme do všetkých strán.
- Nie som žiadna preborníčka vo vyťahovaní cesta ale vidíte, že nemám žiadnu dieročku.Cesto je výborné,dobre sa sním hrá :-)
- Hrubé kraje odstrihnite alebo odrežte .
- Cesto natrieme rozpusteným maslom ,posypeme trochu strúhanky a navrstvíme plnku,len na jednu stranu,nie na celé cesto.Zrolujeme pomocou plachty,konce zlepíme a odrežeme hrubú časť.
- Ja som mala málo plnky,ale vy si urobte peknú tučnučkú ako sa patrí.Ja mám také plnené črevo :-)) Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 20 minút. Upečenú potrieme maslom a vychladnutu posypeme pr.cukrom.