Čokoládové pralinky
Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, postupne pridávame po kúskoch 170 g čokolády a stále miešame. Teplota čokolády musí dosiahnuť 28 °C. Pripravenú čokoládu plníme do foriem doplna. Špachtľou zatrieme a jemným vibrovaním formy odstraňujeme
z čokolády vzduchové bubliny. Formu obrátime, po krajoch jemne
zabúchame špachtľou a vytečie nám prebytočná čokoláda. Otočíme naspäť, znova zahladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Slaný karamel: Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo,
smotanu a nakoniec štipku soli. Zmes povaríme 2–3 minúty a necháme vychladnúť. Formy s bielou čokoládou naplníme slaným karamelom, prípadne rôznymi plnkami podľa chuti a znova dáme do chladničky zatuhnúť.
- Na záver pralinky zavrieme temperovanou bielou čokoládou.
- Vyhladíme a necháme znova stuhnúť.
- Rovnako postupujeme pri mliečnej
čokoláde, jej teplota pri temperovaní musí
dosiahnuť 29 °C.
|