Čokoládové pralinky

Pralinky s plnkou zo slaného karamelu (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, postupne pridávame po kúskoch 170 g čokolády a stále miešame. Teplota čokolády musí dosiahnuť 28 °C. Pripravenú čokoládu plníme do foriem doplna. Špachtľou zatrieme a jemným vibrovaním formy odstraňujeme z čokolády vzduchové bubliny. Formu obrátime, po krajoch jemne zabúchame špachtľou a vytečie nám prebytočná čokoláda. Otočíme naspäť, znova zahladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  2. Slaný karamel: Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, smotanu a nakoniec štipku soli. Zmes povaríme 2–3 minúty a necháme vychladnúť. Formy s bielou čokoládou naplníme slaným karamelom, prípadne rôznymi plnkami podľa chuti a znova dáme do chladničky zatuhnúť.
  3. Na záver pralinky zavrieme temperovanou bielou čokoládou.
  4. Vyhladíme a necháme znova stuhnúť.
  5. Rovnako postupujeme pri mliečnej čokoláde, jej teplota pri temperovaní musí dosiahnuť 29 °C.