Považská bravčovina so smotanovými zemiakmi

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 26. januára 2014
Považská bravčovina so smotanovými zemiakmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
Smotanové zemiaky:
10 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú krkovičku osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom. Potom ju dáme na vymastený plech, poukladáme na ňu rozmarín, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňoch domäkka.

  2. 2

    Keď je krkovička upečená, výpek z plechu scedíme, mäso potrieme medom a vložíme do rúry ešte na 4 – 6 minút. Výpek prevaríme a zaprášime hladkou múkou.

  3. 3

    Smotanové zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a prerežeme po dĺžke. Prelejeme kyslou smotanou a posypeme lístočkami tymianu. Osolíme a dáme zapiecť do rúry.

Diskusia k receptu

peto55
A ešte tých 10 zemiakov na 2 kg mäsa sa mi zdá málo. Že by zemiačiská? Inak fajn ukladám.
evanaaa
Tým výpekom asi pokvapkáme tanier, nie je ho vidieť.......a tých 10 krumpieľ je asi ozaj väčších, možno kilo...? Alebo porcia pre jednu ( dve) osobu(y).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia