Pour féliciter rezy

sususy - fotkasususy, 18. januára 2015
Pour féliciter rezy
Foto: sususy

Tento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som ho robila na silvester, velmi sa podaril a chutil Zobraziť celý popisTento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som ho robila na silvester, velmi sa podaril a chutil všetkým, takže premna zostane silvestrovským zákuskom, asi ho viaceri poznáte, neni to môj recept, ja lenže časopis sa stratí, a ked recept dám sem, tak snád mi neujde :-D

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

4 PL
500 ml
2 ks
Plnka:
600 ml
60 g
2 ks
200 g
150 g
1 ks
Kakaové cesto:
5 ks
70 g
1 ks
1 PL
60 g
1/2 bal
2 PL
Na ozdobu:
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Urobíme karamelovú šlahačku, v pôvodnom recepte sa to robí z mlieka, ale ja som to robila inak. Treba skaramelizovať 4pl cukru, potom to zaliať smotanou a nechať variť, kým sa karamel neroztopí, treba to urobiť den v pred, potom odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Plnka: z mlieka , cukru a zo zlatých klasov uvaríme puding, ešte do horúcého zamiešame nutellu. Necháme vychladiť a potom puding vyšlaháme s maslom. Plnka je hotová.

  3. 3

    Cesto : Vajíčka vyšlaháme s cukrom a vanil. cukrom do peny, potom pridáme olej a múku zmiešanú s PDP a kakaom. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnút.

  4. 4

    Nakoniec spojíme všetko, ked je vychladnuté, na cesto polovice plnky, na to nakladáme bebe plnky, potom zase nato plnku. Nakoniec si vyšlaháme šlahačku s dvoma stužovačmi a masu natrieme na zákusok, ozdobíme vidličkou a posypeme kakaom. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

rebeka14
", ked je vychladnuté, na cesto polovice plnky, na to nakladáme bebe plnky, potom zase nato plnku. "......myslela si asi BB keksy.....
určite to vyskúšam...syn má rád také plnkové
steffik
Už je v KK za 5 +++++. Určite ho urobím, jednoduchá príprava, nie veľa surovín. Nemám rada , keď sa veľmi chute miešajú. Ď-za recept.
1x sususy
marianne
Aj mne sa paci, len mi nie je jasny ten 4 bod v postupe:

Nakoniec spojíme všetko, ked je vychladnuté, na cesto polovice plnky, na to nakladáme bebe plnky, potom zase nato plnku.

polovice plnky a BB plnky a zase plnku? ....asi dat na korpus polovicu plnky, na to BB keksy, zvysnu polovicu plnky a na to slahacku..inak moze byt vyborny, tiez sa mi paci
1x sususy
sususy
Áno :-) len ja som to dajak blbo napísala :-D sorry, díky za koment ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia