Postup na mozaiku (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Natrafila som na jednu webovú stránku kde sú techniky na prípravu šperkov. A tak som
vyskúšala na poťahovaciu hmotu. Bola to babračka ale ja sa rada pohrám s touto hmotou.
:)))
Postup
- Vyšúľame si jednotlivé farby z poťahovacej hmoty. Čokoládovo cukríkovú hmotu si vyvaľkáme.
- Z čokoládovo cukríkovej hmoty si vyrežeme takú mieru aby sme mohli valčeky zabaliť. Ak sa hmota neprilepí k druhej tak čokoládovo cukríkovú hmotu natrieme troškou vody.
- Stočíme a vyšúľame si dlhšie hady :)))
- Nakrájame na menšie kúsky približne na 5 cm, aby sme mali z toho viacej.
- Stlačíme valčeky k sebe a mačkáním naťahujeme do dĺžky. Nakoniec jemným váľaním vytvoríme valček.
- Nakrájame na pláty.
- Čokoládovo cukríkovú hmotu si vyvaľkáme, poslúži nám ako podložka pod mozaiku.
- Poukladáme naň pláty.
- Položíme naň potravinársku fóliu a vyvalkáme na požadovanú hrúbku.
- Hmotu položíme na pripravenú tortu.
- Zrežeme okraj a uhladíme žehličkou alebo rukou.
- Nabok torty som vykrojila srdiečká a kvety zo zbytkov.