Postup na mozaiku (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Natrafila som na jednu webovú stránku kde sú techniky na prípravu šperkov. A tak som vyskúšala na poťahovaciu hmotu. Bola to babračka ale ja sa rada pohrám s touto hmotou. :)))

30 minút
príprava

Postup

  1. Vyšúľame si jednotlivé farby z poťahovacej hmoty. Čokoládovo cukríkovú hmotu si vyvaľkáme.
  2. Z čokoládovo cukríkovej hmoty si vyrežeme takú mieru aby sme mohli valčeky zabaliť. Ak sa hmota neprilepí k druhej tak čokoládovo cukríkovú hmotu natrieme troškou vody.
  3. Stočíme a vyšúľame si dlhšie hady :)))
  4. Nakrájame na menšie kúsky približne na 5 cm, aby sme mali z toho viacej.
  5. Stlačíme valčeky k sebe a mačkáním naťahujeme do dĺžky. Nakoniec jemným váľaním vytvoríme valček.
  6. Nakrájame na pláty.
  7. Čokoládovo cukríkovú hmotu si vyvaľkáme, poslúži nám ako podložka pod mozaiku.
  8. Poukladáme naň pláty.
  9. Položíme naň potravinársku fóliu a vyvalkáme na požadovanú hrúbku.
  10. Hmotu položíme na pripravenú tortu.
  11. Zrežeme okraj a uhladíme žehličkou alebo rukou.
  12. Nabok torty som vykrojila srdiečká a kvety zo zbytkov.