Posledné dotyky leta

alzbetty - fotkaalzbetty, 9. októbra 2013
Posledné dotyky leta
Foto: alzbetty

Ešte z posledných síl sme popratali zvyšnú úrodu a zo všetkých domácich surovín som pripravila chutnú cestovinovú rýchlovku :D

1
porcia
15 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

100 g
kúsok
1 ks
1 PL
1 ks
1,5 ks
1 - 2 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny si pekne podľa skúseností vyvaríme v slanej vode na skus a scedíme.

  2. 2

    Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a dáme povariť do trošky vody (aby sa skôr len dusila), osolíme a keď je polomäkká, odstavíme. Rovnako pripravíme aj cuketu, ktorú nakrájame na tenké plátky, osolíme a ochutíme oreganom.

  3. 3

    1 zelenú a 1 červenú papriku nakrájame na pásiky, dáme na 1ČL oleja a spolu s kukuricou opečieme.

  4. 4

    Nejakú malú okrúhlu vhodnú zapekaciu misku vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno dáme trochu cestovín, na to rozložíme mrkvu, kukuricu a papriku. Ochutíme saturejkou a podľa potreby osolíme. Dáme ďalšiu vrstvu cestovín, na to podusenú cuketu a prikryjeme zvyškom cestovín.

  5. 5

    Sparenú ošúpanú paradajku bez semien nakrájame, zmiešame s pretlakom, osolíme, okoreníme, pridáme natrhanú bazalku a spolu podusíme domäkka. Zmesou zalejeme cestoviny.

  6. 6

    Dáme piecť pri teplote cca 190°C zhruba 40 minút. Na konci môžeme ešte posypať syrom. Hotové podávame s nakrájanou polovicou červenej papriky.

Diskusia k receptu

neposed
pekne a chutne si poupratovala, tak to ma byt. Si sikovna
mirkamt
krásny a zdravý receptík, hned by som sa ponúkla ;-) Podobné som robila včera - cestovinky s dusenou zeleninkou, bez zapekania.
rea1
zneje to dobre, také upratovanie sa mi páči. :-)) ale myslím, že cuketu ani paradajku s omáčkou pred zapekaním nie je potrebné predvariť, za 3/4 hodiny v pohode zmäknú a "nerozblemcajú" sa. podľa mojej chuti, ja mám rada zeleninu chrumkavejšiu.
afataga
moze byt, ale suhlasim s @rea1 a este aj usetris robotu, ale tu kukuricu by som vynechala, podla mna tam nepasuje
eviana
@alzbetty , v Tvojom veku varíš výborne... časom prídeš na určité grífy aj sama - ako si prácu uľahčiť, čo s čím skombinovať, že zeleninka je chutnejšia keď je trošku chrumkavá... veď aj my staré harcovníčky sme si prešli hocičím a v Tvojom veku mnohé z nás ani netušili ako vyzerá cukina ... máš môj obdiv, len tak ďalej :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia