Poschodová roláda (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som našla na stránke receptáreň...veľmi sa mi páči recept aj roláda..ďakujem Beatke za recept..

12
porcií
120 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila...k bielkam som pridala štipku soli a vyšľahala tvrdý sneh..k žltkom som pridala práškový cukor a po jednej lyžici vlažnú vodu a vymiešala do peny..
  2. múku som zmiešala s práškom do pečiva a po jednej lyžici som vmiešala do cesta..
  3. napokon som pridala po jednej lyžici tvrdý sneh a opatrne som ho vmiešala do cesta..
  4. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. na plech som dala pečiaci papier a cesto som rovnomerne rozdelila...pieklo sa 15 min. upečené cesto som stiahla z plechu aj s papierom, chvíľku som ho nechala chladiť a potom som stiahla z neho papier a položila som ho na mokrú útierku...stočila som ho spolu s útierkou a nechala vychladiť..
  5. hneď som dala na plech čistý pečiaci papier a vyliala som druhé cesto a tiež sa pieklo tak isto 15 min. upečený korpus som zobrala z plechu aj s papierom a stočila som ho z dvoch strán proti sebe, ale iba 2x som cesto natočila...nechala v mokrej útierke vychladnúť..ešte chcem dodať pre tých, čo budú mať odvahu piecť...cesto som vymiešala na dva krát...takže 2x po 4 vajcia, aby som mala obe roládky rovnako pekné, nechcela som, aby sa mi v ceste sneh dolámal...nedelila som cesto na polovice...a tiež, nepoužila som polohrubú múku ako je v recepte, ale hladkú špeciál..mám iba dobré skúsenosti s používaním hladkej múky v pečivách..
  6. pripravila som si plnku...do polovice mlieka som dala 3 vrecká puding s banánovou príchuťou, pomiešala a vyliala do mlieka, ktoré mi už vrelo v hrnci na sporáku..uvarila som na hustú kašu, ktorú som nechala dobre vychladiť..vymiešala som maslo s cukrom do peny, pridala som k nemu vanilkovú príchuť a potom som všetko zmiešala s maslovou hmotou a dobre vyšľahala mixérom...
  7. plnku som rozdelila na 2 polovice...do jednej som pridala 1 Pl. kakao a 1 PL strúhanú čokoládu..druhú polovicu som nechala pôvodnú..
  8. spodnú obojstranne stočenú roládu som roztvorila a potrela som ju bielou plnkou..
  9. stočila som ju z dvoch strán proti sebe..nechala som si polovicu plnky..
  10. kiwi som si pokrájala na štvrtky...uložiť si ich môžete podľa svojho vkusu..
  11. kiwi som uložila vo dva rady po dĺžke na plnku..reznou hranou nadol..
  12. na kiwi som natrela odloženú plnku..a uhladila vrch..na plnku som uložila roládu potretú čoko krémom...všetko som dala stuhnúť do chladničky na 4 hodiny...
  13. poliala som čoko polevou a dala do chladničky stuhnúť...
  14. roládu som ozdobila šľahačkou a kiwi kúskami...
  15. prajem vám dobrú chuť...