Portugalský koláčik fotorecept

domi454 - fotkadomi454, 2. novembra 2013
Portugalský koláčik (fotorecept)
Foto: domi454

Tento dezert patrí k naším obľúbeným, je ľahký, chutný a čokoládový.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
50 g
25 g
Plnka:
150 g
1 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme do tvaru obdlžníka a posypeme cez sitko škoricou.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame na roládky hrubé asi 2 - 3 cm.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stlačíme na tenké placky.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Placky vložíme do formy na muffiny. Dáme piecť na 200°C a pečieme do poloupečenie (budeme ich ešte plniť plnkou).

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misky dáme smotanu, cukor a vajce. Zmiešame.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V polovici pečenia košíčky vyberieme a naplníme smotanovou zmesou. Dopečieme podľa potreby.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch natrieme rozpustenú čokoládu.

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť!

    Portugalský koláčik (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

radmila
veľmi pekne to vyzerá, dobrý nápad, rada skúsim :)
hubata
Íha, vyzerá to dobre, voňavo. Už je koláčik v KK. Máš pekné foto, dobre napísaný postup - jednoducho si šikuľka. Dala som ti 5*.
iva63
tak toto sa mi veľmi páči... nádherné, estetické... chválim tvoju kreativitu, je to dobrý nápad, už som si rcp uložila a vyskúšam to, hodnotím plným počtom hviezdičiek!
valeri
Aj ja som si ich uložila, vyzerajú dobre a vôňu škorice milujem
gacy
ahoj, prosím píšeš že to pečieš 30 min...takže nejakých 20 min iba cesto a ked pridám plnku tak ešte 10 min ? :) alebo ako ?
domi454
Ja som to najskôr piekla asi 10-15 min a potom dalších 15.
ildinka
Jéééééj,podobný robil môj oblúbený kuchár Jamie Oliver,aj ja ho mám napísaný,ale som ho ešte nerobila...fajn ,skúsim
viky622
Vau tak tieto koláčiky som jedla od kamaráta, ktorý ich mal priamo z Portugalska a boli výborne :) dneska ich idem upiecť. Ďakujem za recept
evanaaa
Veľmi pekné a nie zložité, to sa mi páči, ešte keby sa mohla dať do stredu sušená slivka, alebo čo, bolo by to také domáce "toffifé", aj keď zasa nechcem robiť rozbroje pri používaní originálnych názvov na niečo čo s tým nemá spoločné nič, len ma to tak napadlo pri prvom pohľade. A putuje to do KK.
stacy77777
tvoje koláčiky vyzerajú krásne, veľmi ma zaujali,super nápad s cestom,ukladám si do kolonky "EXTRA"
viky622
Koláčiky upečene :) trochu som hľadala na internete a našla som recept aj s cestom. Pripájam link :



eruska25
Také jednoduché a pri tom určite chutné koláčiky, už sú v KK
katka78
Nádherný koláčik a podľa surovín a aj chutný. Všetko potrebné mám, tak ho dnes vyskúšam!
katka78
Ďakujem za recept, koláčik chutí skvele! Určite som ho nerobila poslednýkrát. Vlastne ho s menšími úpravami upečiem pravdepodobne opäť už budúci víkend :-)
Neviem aká veľká je tvoja forma na muffiny, no ja z rovnakej dávky cesta nabudúce naplním minimálne 10 formičiek, dnes som dala len do 6 ako je v recepte a cesta bola zbytočne veľa. Možno máš väčšiu veľkosť formičiek. Mne sa cesto po predpečení nafúklo a niekde až "zatvorilo", tak som ho musela narušiť, aby som mala ako vložiť plnku.



Takže nabudúce dám do viacerých formičiek, cesto bude tenšie a hádam sa toľko nenafúkne. Možno pár na skúšku spravím aj tak, že plnku dám ešte do surového, nepredpečeného cesta.







Každopádne ďakujem za inšpiráciu! :-)
katka78
Na tom poslednom obrázku je to aj vidieť, že cesta bolo v mojom prípade veľa. Nabudúce už to bude dokonalé :-)
tetrisss
No ale ich mas nadherne, normalne si mi chute narobila, zeby zajra? :)
domi454
Cesto, ktoré som dávala do foriem bolo hrubé do pol centimetra.... tiež sa mi trochu nafúkli, ale prstom som stlačila späť. Takže radšej cesto rozdeliť do viacerých foriem a bude toho aspoň viac :)
rea1
no ešte dobre, že som včera kúpila lístkové cesto, aj keď som vôbec nemala v pláne niečo z neho robiť. :-))
aby sa mi predpekané cesto zbytočne nenafúklo, na dno vždy nasypem suchú fazuľu alebo sóju. po upečení to zosypem do extra nádoby a použijem opäť nabudúce. skús a cesto si pekne udrží tvar. ale tie rozvaľkané škoricové roládky - to je úplne geniálny nápad. nesmierne sa mi páči, určite upečiem. v podstate, naplniť sa to dá čímkoľvek, nielen smotanou. ďakujem za recept. :-)) jana
medovnicek
ešte že som si všimla, že je tu výber najlepších novembrových receptov, pretože pre môj nedostatok času by mi unikli tieto recepty, toto je výborný nápad, hodný vyskúšania:)
karkulka16
kresne to vyzera hlavne v reze :) chcela by som ich vyskusat tento vykend, ale nemam kyslu smotanu, nedala by sa nahradiť jogurtom??
citroen
upečené,ochutnané a skoro všetky zjedené.Mne z tohto množstva vyšlo 11 koláčikov-sú veľmi dobré.
camembert
no ja si tie koláčiky pamätám trochu inak (jedol som ich v británii)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia