Pórová polievka

brigitaBrigita, recept pridal: 13. júna 2010 7:59Ďalšie jeho recepty

Rýchla príprava chutnej polievky. Recep mám od dcéry.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pór nakrájame na kolieska,cibuľu na pásiky a zemiaky/očistené/na asi 2 milimetrové kolieska. Dáme do hrnca a zalejeme vodou asi 3 cm nad zmes. Necháme variť a po zmaknutí rozmixujeme , najlepšie tyčovým mixerom,až potom posolíme a pridáme korenie, najlepšie je biele.Chvíľku necháme povariť pridáme kyslú smotanu,hneď podávame. Ja mám ale radšej dať smotanu až na taniery.Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 14. júna 2010 o 06:56
    V rozpise je smotana sladká...


  • mamatata2, 14. júna 2010 o 16:01
    Dobrý deň, máme radi, ale varíme ju skôr na červeno - trochu zápražky s paprikou, bez smotany. Napíšte prosím, aká má byť smotana, či sladká alebo kyslá a potom ju určite vyskúšame.


  • jankulka79, 14. júna 2010 o 20:36
    robievam často no na koniec ešte pridávam trošku muškátového orieška a petržlenovú vňať. Do taniera potom ešte opražené kocky chleba


  • brigita, 20. júna 2010 o 16:00
    Má tam byť kyslá smotana , ospravedlňujem sa


  • garanco, 29. júna 2010 o 07:33
    Pri týchto receptoch je výborné, že človek môže skombinovať viaceré nápady. Myslím si, že ani kyslá, ani sladká smotana nemôžu pokaziť chuť tejto polievky. Do takého typu polievok majú naše deti rady opražený chlebík, ako to spomína Janka, alebo kukuričné lupienky.


  • garanco, 30. júna 2010 o 18:59
    Dnes mala táto polievka úspech, všetkým jedenástim chutila /to prišli vnučky ukázať vysvedčenie a všetci boli pozvaní na obed/. Recept som trochu upravila. Na začiatku som opražila cibuľku, jednu mrkvu nakrájanú, potom pór a zemiaky. Smotanu som dala sladkú a nakoniec som pridala páročky a každý si pridal na tanier kukuričné lupienky.


  • tonka1951, 28. septembra 2010 o 09:38
    brigita,dnes varím tvoju polievočku,už sa teším...


  • gladys, 4. novembra 2010 o 14:27
    Výborný recept, tiež ho ochucujem ako Janulka. Moja obľúbená polievka.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:38
    mňam, vyskúšam:)


  • zvoncek, 3. apríla 2011 o 20:56
    skúsim to, ukladám do MKK.


  • julka33, 3. októbra 2013 o 13:52
    urobila som presne podla receptu ale som pridala aj to co garanco spominal a smotanu som dala az v tanieri chuti vyborne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist