Pórová polievka

brigitaBrigita, recept pridal: 13. júna 2010 7:59Ďalšie jeho recepty

Rýchla príprava chutnej polievky. Recep mám od dcéry.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pór nakrájame na kolieska,cibuľu na pásiky a zemiaky/očistené/na asi 2 milimetrové kolieska. Dáme do hrnca a zalejeme vodou asi 3 cm nad zmes. Necháme variť a po zmaknutí rozmixujeme , najlepšie tyčovým mixerom,až potom posolíme a pridáme korenie, najlepšie je biele.Chvíľku necháme povariť pridáme kyslú smotanu,hneď podávame. Ja mám ale radšej dať smotanu až na taniery.Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marienka44, 14. júna 2010 o 06:56
    V rozpise je smotana sladká...


  • mamatata2, 14. júna 2010 o 16:01
    Dobrý deň, máme radi, ale varíme ju skôr na červeno - trochu zápražky s paprikou, bez smotany. Napíšte prosím, aká má byť smotana, či sladká alebo kyslá a potom ju určite vyskúšame.


  • jankulka79, 14. júna 2010 o 20:36
    robievam často no na koniec ešte pridávam trošku muškátového orieška a petržlenovú vňať. Do taniera potom ešte opražené kocky chleba


  • brigita, 20. júna 2010 o 16:00
    Má tam byť kyslá smotana , ospravedlňujem sa


  • garanco, 29. júna 2010 o 07:33
    Pri týchto receptoch je výborné, že človek môže skombinovať viaceré nápady. Myslím si, že ani kyslá, ani sladká smotana nemôžu pokaziť chuť tejto polievky. Do takého typu polievok majú naše deti rady opražený chlebík, ako to spomína Janka, alebo kukuričné lupienky.


  • garanco, 30. júna 2010 o 18:59
    Dnes mala táto polievka úspech, všetkým jedenástim chutila /to prišli vnučky ukázať vysvedčenie a všetci boli pozvaní na obed/. Recept som trochu upravila. Na začiatku som opražila cibuľku, jednu mrkvu nakrájanú, potom pór a zemiaky. Smotanu som dala sladkú a nakoniec som pridala páročky a každý si pridal na tanier kukuričné lupienky.


  • tonka1951, 28. septembra 2010 o 09:38
    brigita,dnes varím tvoju polievočku,už sa teším...


  • gladys, 4. novembra 2010 o 14:27
    Výborný recept, tiež ho ochucujem ako Janulka. Moja obľúbená polievka.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:38
    mňam, vyskúšam:)


  • zvoncek, 3. apríla 2011 o 20:56
    skúsim to, ukladám do MKK.


  • julka33, 3. októbra 2013 o 13:52
    urobila som presne podla receptu ale som pridala aj to co garanco spominal a smotanu som dala az v tanieri chuti vyborne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist