Pórová polievka

Pórová polievka

Autor receptu: nickaa

Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela. Pór je veľmi zdravý a má výrazné detoxikačné účinky. Podporuje činnosť obličiek, mozgu a aj trávenie. Je veľmi diétny a vyšší obsah vlákniny zasýti na dlhšiu dobu.

40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si orestujeme celý pór (okrem vrchnej vňaťky) nakrájaný na tenké polkolieska. Ja som pridala aj čerstvý ligurček od babky nakrájaný nadrobno kvôli chuti. Zalejeme horúcou vodou, asi 2,5 litra.
  2. Do hrnca nahádžeme pokrájané zemiaky a bujón a varíme. Keď sa zemiaky uvaria polievku ochutíme domácou vegetou a soľou a kvôli farbe pridáme štipku kurkumy. Tá má tiež svoje zdravotné benefity.
  3. Halušky si pripravíme zmiešaním jedného vajíčka a múky. Môžeme pridať aj trošku soli. Ja si vždy pripravím kompaktné cesto a po kúskoch z neho odtrhám a hádžem do polievky. Vzniknú mi tak obrie halušky, ktoré všetci ľúbime. Keď halušky v polievke vyplávajú na povrch máme hotovo.
  4. Pridávam foto z jarnej záhrady. :-)