Pórová polievka s drožďovými knedličkami

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Foto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 šálka
300 ml
500 ml
Drožďové knedličky:
1 ks
 trocha
4 balíčky
1 ks
1 strúčik
 hrsť




Postup

  1. 1

    Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou. Osolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a varíme asi 20 minút, kým pór úplne nezmäkne. Do hotovej polievky nakoniec nastrúhame trošku muškátového orieška.

  2. 2

    Drožďové knedličky: Ošúpanú šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Preložíme do misy, pridáme rozdrobené droždie, vajce a rozotrený cesnak. Osolíme, ochutíme korením a premiešame. Do zmesi prisýpame strúhanku, až kým nevznikne pevná hladká hmota. Z nej potom vytvarujeme malé knedličky, vhodíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút.

  3. 3

    Náš tip: Drožďové knedličky sa výborne hodia aj ku krémovej karfiolovej či brokolicovej polievke.

Diskusia k receptu

dajaja
Super polievočka ...chutí velmi dobre ,dakujem za skvelý recept
chudobova
Túto polievku urobím, lebo je veľmi zdravá a naviac pravidelná konzumácia póru čistí črevá a znižuje cholesterol v krvi. Obohatiť stravu o pór by mali hlavne ženy, ktoré trpia na časté zápaly močového mechúra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia