Pór v horčicovo - citrónovej omáčke fotorecept

zirafninka1Zirafninka1, 36 ročná žena, 13. septembra 2012 22:56
Ďalšie jej recepty »

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme tak, aby sa pór nerozpadával - ponecháme časť koreňovej bázy. Potom pór pozdĺžne prekrojíme na polovice.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozohrejeme olivový olej, pór naň rozložíme reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme cca 5 minút. Opekala som len z jednej strany.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Skontrolujeme či sa pór dostatočne opiekol. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme vývar (mala som z tekvicových semienok a petržlenu). Panvicu prikryjeme a pór dusíme cca 10 minút. Pór vyberieme a rozložíme na servírovací tanier.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice k vývaru pridáme citrónovú šťavu a horčicu, metličkou rozmiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenou zálievkou zalejeme pór a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, ale chuti aj samostatne. Recept som skúšala prvý krát, ale určite nie posledný krát. Zdroj: http://americanfood.about.com/od/vegetablesidedishes/r/Warm_Leeks.htm

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist