Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept)

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 13. septembra 2012 22:56Ďalšie jeho recepty

Postup prípravy receptu

1

Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme tak, aby sa pór nerozpadával - ponecháme časť koreňovej bázy. Potom pór pozdĺžne prekrojíme na polovice.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1

2

V panvici rozohrejeme olivový olej, pór naň rozložíme reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme cca 5 minút. Opekala som len z jednej strany.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2

3

Skontrolujeme či sa pór dostatočne opiekol. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3

4

Prilejeme vývar (mala som z tekvicových semienok a petržlenu). Panvicu prikryjeme a pór dusíme cca 10 minút. Pór vyberieme a rozložíme na servírovací tanier.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4

5

Do panvice k vývaru pridáme citrónovú šťavu a horčicu, metličkou rozmiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravenou zálievkou zalejeme pór a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, ale chuti aj samostatne. Recept som skúšala prvý krát, ale určite nie posledný krát. Zdroj: http://americanfood.about.com/od/vegetablesidedishes/r/Warm_Leeks.htm
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • julica, 13. septembra 2012 o 23:34
    Jejdanenky, zaujímavý počin.


  • mijaita, 14. septembra 2012 o 02:18
    Svěží vítr na Vareše s krásnou fotkou. Díky za neotřelý a zajímavý recept!


  • marianne69, 14. septembra 2012 o 06:38
    super receptik a ako krasne "nastajlovany" na tom tanieriku to vyzera fakt profesionalne


  • adkas, 14. septembra 2012 o 08:07
    dalsi super receptik od teba, len skoda, ze moj drahy je taky silny masozravec:) a samej robit... no mozno niekedy vyskusam... vyzera to zaujimavo


  • rea1, 14. septembra 2012 o 08:27
    @adkas , ved drahemu k tomu upec kus krkovice a budete spokojni obaja. ja to tak robim synovi a mam doma klud. obaja si prideme na svoje. :-)


  • evusik, 14. septembra 2012 o 09:20
    u nás tiež ako veľmi zaujímavá príloha... takú omáčku s dijonskou horčicou mám veľmi rada... pekný recept :-)


  • marikafil, 14. septembra 2012 o 09:25
    vyskúšam:-)


  • lyali, 14. septembra 2012 o 09:32
    Tvoj tanier je krásne prekvapenie - krásne naaranžované a na prvý pohľad niekto hneď neuhádne pór. A vieš čo? Narobila si mi chute na zeleninové jedlo :-) Mäso veru nemusí byť vždy..


  • frezia, 14. septembra 2012 o 09:35
    Velmi zaujimave,vyskusam.Ukladam.


  • michsamant, 14. septembra 2012 o 09:45
    :)) @julica to spravne okomentovala... mne sa paci aj ake je to pekne uhladne na tom tanieri.


  • lusinkab, 14. septembra 2012 o 10:18
    zaujimave urcite musim vyskusat ......


  • nazarboncuk, 14. septembra 2012 o 11:43
    @ zirafninka, to musí byť výborné, no a ten stajling, palec hore :)


  • zenfira, 14. septembra 2012 o 13:50
    Milujem por, takze ukladam do KK a pri najblizsej prilezitosti vyskusam. Inak velmi pekna foto ;-)


  • salinka, 14. septembra 2012 o 15:41
    Velmi pekne pripravene jedlo. Tu omacku urcite vyskusam.


  • izabella929, 14. septembra 2012 o 17:12
    super recept.-)


  • sneica, 15. septembra 2012 o 05:19
    krasne to vyzera...:)


  • tatranka, 15. septembra 2012 o 17:26
    Recept som si uložila máme radi pór,len mám málo receptov aby som to trochu obzvlaštnila.Tvoj recept je veľmi pekný a aj dobrý.Tvoja značka @zirafnika je pre mňa zárukou.


  • marikafil, 18. septembra 2012 o 14:29
    Vyskúšané, zjedené:-) Nabudúce pokrájam pór na menšie kúsky, lebo taký podusený sa dosť ťažko krája. Mali sme k tomu len trošku opekaných zemiakov. Chutilo, určite zopakujem!


  • zirafninka1, 18. septembra 2012 o 16:02
    Dakujem za mile komentare. @marikafil my sme si vzdy prelozili na tanier,odrezali tu korenovu nejedlu cast - take 1-2 cm (tam to ide lahko) a potom uz boli vrstvy poru oddelene. Tie sme potom pomocou priboru rolovali -prekladali a jedli kazdy list - vrstvu zvlast.


  • monzet, 14. októbra 2012 o 14:42
    Je to ozaj vynikajúce!Dnes som mala na obed,k tomu zemiačiky s petržlen.vňaťou,paráda.Vďaka za inšpiráciu...


  • zirafninka1, 23. októbra 2012 o 12:52
    @monzet super :) to som velmi rada.


  • michsamant, 27. novembra 2012 o 06:19
    Zohnala som dnes por (zazrak, ten u nas nebyva) a rozmyslala co s nim. Tak uz viem :)


  • elixir, 26. októbra 2013 o 18:47
    Krasne...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist