Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept)

Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 13. septembra 2012 22:56Ďalšie jeho recepty

Postup prípravy receptu

1

Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme tak, aby sa pór nerozpadával - ponecháme časť koreňovej bázy. Potom pór pozdĺžne prekrojíme na polovice.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1

2

V panvici rozohrejeme olivový olej, pór naň rozložíme reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme cca 5 minút. Opekala som len z jednej strany.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2

3

Skontrolujeme či sa pór dostatočne opiekol. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3

4

Prilejeme vývar (mala som z tekvicových semienok a petržlenu). Panvicu prikryjeme a pór dusíme cca 10 minút. Pór vyberieme a rozložíme na servírovací tanier.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4

5

Do panvice k vývaru pridáme citrónovú šťavu a horčicu, metličkou rozmiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5

6

Pripravenou zálievkou zalejeme pór a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, ale chuti aj samostatne. Recept som skúšala prvý krát, ale určite nie posledný krát. Zdroj: http://americanfood.about.com/od/vegetablesidedishes/r/Warm_Leeks.htm
Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • julica, 13. septembra 2012 o 23:34
    Jejdanenky, zaujímavý počin.


  • mijaita, 14. septembra 2012 o 02:18
    Svěží vítr na Vareše s krásnou fotkou. Díky za neotřelý a zajímavý recept!


  • marianne69, 14. septembra 2012 o 06:38
    super receptik a ako krasne "nastajlovany" na tom tanieriku to vyzera fakt profesionalne


  • adkas, 14. septembra 2012 o 08:07
    dalsi super receptik od teba, len skoda, ze moj drahy je taky silny masozravec:) a samej robit... no mozno niekedy vyskusam... vyzera to zaujimavo


  • rea1, 14. septembra 2012 o 08:27
    @adkas , ved drahemu k tomu upec kus krkovice a budete spokojni obaja. ja to tak robim synovi a mam doma klud. obaja si prideme na svoje. :-)


  • evusik, 14. septembra 2012 o 09:20
    u nás tiež ako veľmi zaujímavá príloha... takú omáčku s dijonskou horčicou mám veľmi rada... pekný recept :-)


  • marikafil, 14. septembra 2012 o 09:25
    vyskúšam:-)


  • lyali, 14. septembra 2012 o 09:32
    Tvoj tanier je krásne prekvapenie - krásne naaranžované a na prvý pohľad niekto hneď neuhádne pór. A vieš čo? Narobila si mi chute na zeleninové jedlo :-) Mäso veru nemusí byť vždy..


  • frezia, 14. septembra 2012 o 09:35
    Velmi zaujimave,vyskusam.Ukladam.


  • michsamant, 14. septembra 2012 o 09:45
    :)) @julica to spravne okomentovala... mne sa paci aj ake je to pekne uhladne na tom tanieri.


  • lusinkab, 14. septembra 2012 o 10:18
    zaujimave urcite musim vyskusat ......


  • nazarboncuk, 14. septembra 2012 o 11:43
    @ zirafninka, to musí byť výborné, no a ten stajling, palec hore :)


  • zenfira, 14. septembra 2012 o 13:50
    Milujem por, takze ukladam do KK a pri najblizsej prilezitosti vyskusam. Inak velmi pekna foto ;-)


  • salinka, 14. septembra 2012 o 15:41
    Velmi pekne pripravene jedlo. Tu omacku urcite vyskusam.


  • izabella929, 14. septembra 2012 o 17:12
    super recept.-)


  • sneica, 15. septembra 2012 o 05:19
    krasne to vyzera...:)


  • tatranka, 15. septembra 2012 o 17:26
    Recept som si uložila máme radi pór,len mám málo receptov aby som to trochu obzvlaštnila.Tvoj recept je veľmi pekný a aj dobrý.Tvoja značka @zirafnika je pre mňa zárukou.


  • marikafil, 18. septembra 2012 o 14:29
    Vyskúšané, zjedené:-) Nabudúce pokrájam pór na menšie kúsky, lebo taký podusený sa dosť ťažko krája. Mali sme k tomu len trošku opekaných zemiakov. Chutilo, určite zopakujem!


  • zirafninka1, 18. septembra 2012 o 16:02
    Dakujem za mile komentare. @marikafil my sme si vzdy prelozili na tanier,odrezali tu korenovu nejedlu cast - take 1-2 cm (tam to ide lahko) a potom uz boli vrstvy poru oddelene. Tie sme potom pomocou priboru rolovali -prekladali a jedli kazdy list - vrstvu zvlast.


  • monzet, 14. októbra 2012 o 14:42
    Je to ozaj vynikajúce!Dnes som mala na obed,k tomu zemiačiky s petržlen.vňaťou,paráda.Vďaka za inšpiráciu...


  • zirafninka1, 23. októbra 2012 o 12:52
    @monzet super :) to som velmi rada.


  • michsamant, 27. novembra 2012 o 06:19
    Zohnala som dnes por (zazrak, ten u nas nebyva) a rozmyslala co s nim. Tak uz viem :)


  • elixir, 26. októbra 2013 o 18:47
    Krasne...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.

TESCO v Žiline sa mení, oplatí sa prísť
- Inzercia -
Rozhovor s Andreou Lapunikovou, marketingovou riaditeľkou TESCO STORES SR, a.s.

Pardubický desaťboj
Do Pardubíc som nedávno za vínom cestoval hádam už po tridsiaty raz. Dajako vám to neladí. Do Pardubíc a za vínom? Áno, nepomýlil som sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist