Popletený hamburger pre hladošov fotorecept

lubiq - bez fotkylubiq, 11. februára 2015
Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept)
Foto: lubiq

Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
200 g mleté
 zelený
 červená
 bylinkové
 strúhaný(alebo Granna Padano)




Postup

  1. 1

    Ak nemáte doma k dispozícii bylinkové maslo, tak by som sa v prvom bode pustil do rýchlej prípravy bylinkového masla. Maslo zmiešame s rôznymi bylinkami ako napr.( bazalku, oregano, sušenú pažítku, petržlenovú vňať, alebo nejakú zmes polievkového korenia), trošku soli, roztlačený cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Dáme si to do potravinovej fólie a urobíme šúľok, ktorý dáme stuhnúť do mrazáku pokiaľ si pripravíme mäso

  2. 2

    Mäso mám radšej ak si ho zomeliem sám alebo kúpim v mäsiarni kde mi ho rovno zomelú (aspoň mám istotu čo jem) :) Mäso okoreníme, čiernym mletým korením, soľou a pridáme nastrúhaný syr. (Trošku z toho syra si ešte necháme na záverečnú fázu) Všetko dobre premiešame. Som zástancom toho, že do mletého mäsa netreba dávať vajíčko.. Ak si zomelieme mäso aké chceme my, bude držať pokope, tak či tak. Navyše ten syr ho tiež pekne spojí. Môžme si nakrájať zeleninu.. Ja si ju rád pokapem olivovým olejom a osolím..

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme z mrazničky maslo, ktoré sme si pripravili, odkrojíme si z neho tri kúsky. Dva kúsky masla položíme na mäsko, ktoré sme si rozdelili na polovicu a urobili z neho dva plátky. Spojíme ich spolu. Žemľu rozkrojenú napoly dáme na chvíľku na gril, do rúry alebo hriankovača aby sa nám pekne zapiekla. Na zapečenú žemľu si na jednu polku rozotrieme bylinkové maslo a na druhú pokvapkáme olivový olej.

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si dáme zorhriať olivový olej s rozmarínom na panvicu. Rozmarín vyberieme, keď okolo neho začne bublinkovať olej. (Vtedy sa do oleja dostanú všetky jeho chute)

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mäso a môžme ho nechať pekne pár minút robiť. Neskôr ho obrátime

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na spodok žemle dáme šalát, cibuľu, hotové mäso, ktoré posypeme syrom, paradajky a zavrieme Ja som si nevšimol, že som si zamenil žemličky (spodok za vrch) :D Takže mám obrátený hamburger, ktorý, ale chutí rovnako výborne :)

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvý môj príspevok, ktorý Vám dúfam, bude chutiť. Dobrú chuť!

    Popletený hamburger pre hladošov (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
poplietol si akurat to maso, malo by byt hovadzie, ale inak si sa pekne pohral aj fotka paradna
1x lubiq
venusa
Dobrá voľba, keď hamburger, tak bravčový, je šťavnatejší aj chutnejší. Tiež nedávam vajíčko, keď sa dáva syr. Normálne pregĺgam :-) Už len tá vôôňa láka si to urobiť.
1x lubiq




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia