Pomazánkové maslo po domácky

adina1 - fotkaadina1, 27. mája 2013
Pomazánkové maslo po domácky
Foto: adina1

Je tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná Zobraziť celý popisJe tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná a najlepšie si ju viem vychutnať s jednoduchým jedlom. Tým môže byť aj doma vyrobené pomazánkové maslo s bylinkami štedro natreté na čerstvo upečenom pečivku.... receptov je tu na Vareche neúrekom, stačí si len vybrať ten pravý ... :-)))

15 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g
250 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Jogurt, smotanu a tvaroh spolu so soľou zmiešame. Cedník vystelieme plátienkom, alebo novou utierkou a vložíme ho do hlbšej misy tak, aby sa dno nedotýkalo a tekutina mohla voľne odtekať. Do takto pripraveného "hniezdočka" vylejeme zmiešanú jogurtovú zmes a zakryté necháme v chlade odtekať do druhého dňa. Z uvedeného množstva ingrediencií získame cca 500 g vynikajúceho pomazánkového masla.

  2. 2

    Do hmoty môžeme pridať ľubovoľné príchute .... napr. cesnak, chren, bylinky, olivy,mletú papriku atď. podľa Vašej aktuálnej chuti. Fantázii sa medze nekladú. Ja si ho najlepšie vychutnám na celozrnnom pečive s hojnou vrstvou čerstvo natrhaných byliniek a zeleninovým šalátom. Je to chutné a najmä zdravé.

Diskusia k receptu

hubata
Krásny receptík: deťom na desiatu do školy ako stvorený. Ukladám do KK a vďaka za foto a zrozumiteľný popis receptu.
aroooo
na obrázku je pol kilová hrudka? určite vyskúšam, keď sa hneď neskonzumuje, aká je trvácnosť v chladničke alebo môže byť aj mraznička? ako uskladniť?
kredenc
Ja radšej na chlieb natieram, prečo by som si ho mal pomazať?
babkamt
V jednoduchosti je krása . Recept som si uložila . Vyskúšam ho .
mracik9
akurát sme to dojedli,ja robím iba z dobrého jogurtu,mňamka
vanilka111
@ kredenc @ ,hlavy pomazané si ho namažú a Ty si natri- čím chceš ..trebárs nátierkovým maslom. Chválim super recept bez éčok a pekné úvodné foto. V jednoduchosti je krása :-)
adina1
s uskladnením nemám zatiaľ skúsenosti - vždy sa zjedlo do dvoch dní, ale už som ho použila aj na cestoviny - s oškvarenou slaninkou a cibuľkou je to mňamka....
afataga
musim uz aj ja konecne skusit, nedavno tu bol podobny rcp bez tvarohu, treba vyskusat, co komu viac vyhovuje, ale naozaj spravne po slovensky je natierka, pomazanka je cechizmus, aj ked hojne pouzivany
radost
krásne foto-také nostalgicky dedinské...:-)
určite to skúsim-z polovičnej dávky...
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Vďaka.
sonulienka
Ja som robila tiež bez tvarohu a keď som robila slaný pivový pohár tak na vrch som dala ako penu tento doma urobený syrček je pod názvom Lucina ale je výborný. Možete sa pozrieť mám to tu na vareche dobre to aj vypadá a je aj výborný.A mám ho v mrazničke a keď sa rozmrazí nič tomu nechýba.Ale tento tiež určite vyskúšam.
jujoska
vyskusane z polovicneho mnozstva, je super, odporucam :-)
janazjarku
@adina1 určite vyskúšam vyzerá to veľmi lákavo a moja kamarátka z FB má dotaz ako dlho to "vydrží" myslím, že tak dlho až pokiaľ sa nezje :-), ale ju skôr zaujíma doba skladovania .-)
likalu
Dávam do kk. Páči sa mi recept a iste ho vyskúšam
olga42
Velmi dobrý recept od šikulky.Ďakujem už som vyskušala.
adina1
ďakujem za Vaše pozitívne reakcie.... potešili :-) a povzbudili do ďalšej "kuchárčiny" ... cez víkend som vyskúšala dať ho miesto bryndze na halušky a veruže im nič nechýbalo - len sa tak po nich zaprášilo z misy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia