Pomarančový dezert
Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme
a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml
mlieka, cukor a dáme zovrieť. Medzitým vyšľaháme
žĺtky. Zovretú zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
Potom pridáme vyšľahané žĺtky a šťavu z citróna. Nakoniec
dáme do stroja na zmrzlinu a spravíme zmrzlinu.
- Panna cotta z červeného pomaranča: Smotanu,
mlieko, cukor a pyré zohrejeme na 60 °C. Odstavíme,
pridáme trošku farbiva a vopred namočenú želatínu.
Premiešame, nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.
- Pomarančová pena: Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.
Smotanu vyšľaháme s farbivom a potom zľahka spolu
premiešame. Pridáme kôru, šťavu, roztopenú želatínu,
dáme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke.
|