Pomarančové šišky s cukrovou polevou

lenka1503 - fotkalenka1503, 26. apríla 2016
Pomarančové šišky s cukrovou polevou
Foto: lenka1503
80 minút
príprava

Suroviny

1 kocka
150 ml
1 ks
1/2 ks na kôru
50 g
2 PL
Poleva:




Postup

  1. 1

    Z droždia, 1čl. kryšt. cukru, 1čl. múky a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do veľkej misy si dáme preosiatu múku, kryšt. cukor, kôru z jedného pomaranča, kôru z pólky citróna a roztopené maslo. Pridáme kvások a vymiesime cesto, ktoré prikryjeme a necháme 1 hodinu odpočívať.

  2. 2

    Potom rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska. Do stredu spravíme dierku. Prikryjeme ich a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Vyprážame ich na rozpálenom oleji.

  3. 3

    POLEVA: V miske zmiešame práškový cukor s vodou, tak aby sme mali hustejšiu polevu. Môžeme ju prifarbiť potravinárskym farbivom ( ja som mala doma iba modrú farbu :D ). Polevu natrieme na šišky a môžeme ozdobiť cukrárenským zdobením.

Diskusia k receptu

cesminaz
A tej muky kolko treba?-nemas to udane.Tipla by som na 350-400g podla toho 1,5dl mlieka co pises :-) Dopln si to :-)
lidia3
ja to prepáčim ,ale začiatočníci vo vareni asi nie
cesminaz
@lenka1503 ked to nevazis a davas sem recept,tak to musis v postupe inak popisat.Napr.. Kvasok,spustene maslo,cukor,koru z citrona a pomaranca v jednej miske zmiesame.Miesame chvilku,kym sa cukor nespusti.A az potom pomali pridavame postupne muku a rukou miesame,tak aby nezostali hrcky.. Muku pridavame az do pozadovanej konzistencie.Neviem u teba ake ma byt to cesto,polotuhe ci skor mäksie..neviem,to si musis dopisat :-) Dufam,ze nevadi,ze som ti poradila :-)
kukulienka71
@lenka1503 , myslíš, že takto tvoj recept niekto bude skúšať? Je tu viac podrobnejšie surovinovo aj postupom opísaných návodov na krásne a iste chutné donutky. Napr. tento:  varecha.pravda.sk/recepty/donutky/32565-recept.html...

Daj si trocha viac námahy, ak pridávaš recept, lebo čas, ktorý tomu venuješ, by mal byť efektívny;-) Súhlasím s @cesminaz aj s @lidia3 , nechcem ťa odradiť, tak nech sa darí!
lenka1503
@Cesminaz (27.4.2016 07:48)

v pohode ja si nechám poradiť. ja nasypem múku do misky a pridám všetko až nakoniec kvások. a cesto miesim hnetacimi palicami na mixeri, cize to ma rychlo hotove. ked sa cesto lepi na hnetacie palice tak pridam muku...ale najblizsie odvazim a napisem kolko toho bolo...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia