Pomarančové pralinky

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 17. decembra 2010
Pomarančové pralinky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Náplň:
150 g
150 g, kvalitná
50 g
Na obalenie:
100 g, kvalitná




Postup

  1. 1

    Pomaranče nakrájame na malé kúsky. Čokoládu rozpustíme a pridáme do nej kondenzované mlieko a pomaranče. Vznikne tuhá hmota, ktorú v rukách tvarujeme do malých guľôčok. Tie necháme v chladničke stuhnúť.

  2. 2

    Po stuhnutí ich máčame v čokoláde, prípadne ich obaľujeme v kokose alebo v orechoch.

Diskusia k receptu

remcula
Trošku nerozumím. Kondenzované mléko slazené?
sladkacokolada
keby som vedela, že recepty z dnešnej pravdy bubu aj na vareche, určite by som utekala si ju kupovat... na buduci rok určite nekupim!!
vcelka
Však v prílohe je ešte ďalších takmer 50 textových receptov... Ja si to kúpim, lebo sa tým dá určite lepšie listovať než internetom. Notebook na kuchynský stôl neprenesiem, ale prílohu tam ľahko položím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia