Pomarančové pralinky s rumom a pistáciami (fotorecept)
Autor receptu: katka78
Je to jeden z tých receptov, pri ktorých sa človek nemusí zatvoriť do kuchyne na celý deň, zapojiť do akcie polovicu spotrebičov a vystriedať arzenál kuchynských pomôcok. Je jednoducho jednoduchý.
35-40 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Ešte potrebujeme: papierové košíčky malé. Pripravíme si všetky suroviny. Sušienky v igelitovom vrecku s pomocou valčeka rozdrvíme.
- Pridáme pistácie a nasekáme ich (nie úplne nadrobno). Prilejeme rozpustené maslo, rum, pomarančovú šťavu, prisypeme strúhanú pomarančovú kôru a zmiešame.
- Zmes odložíme do chladničky na 10-15 minút.
- Pomocou malej lyžičky tvarujeme približne rovnako veľké guľky-pralinky.
- Opäť uložíme do chladničky, bude sa s nimi lepšie pracovať. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Guľky napichneme na špáradlo,
- namočíme do čokolády a uložíme na plech (tácku/tanier) pokrytý alobalom, alebo papierom na pečenie. Miesto po dierke od špáradla zakryjeme perličkou (perličkami) na zdobenie.
- Odložíme na chladné miesto, aby čokoláda stuhla.
- Uložíme do papierových košíčkov..
- .. a podávame.
- Najlepšie chutia vychladené, takže servírujeme studené! Pri izbovej teplote strácajú pevnosť a získavajú kašovitú konzistenciu, čo nie je príliš žiadúce. Je preto dobré radšej podávať menej kúskov na malom podnose a keď sa míňajú, priniesť ďalšie :)