Pomarančové kvietky

duli - bez fotkyduli, 3. decembra 2009
Pomarančové kvietky
Foto: duli
13 – 15 minút
na 180º °C

Suroviny

500 g
1
150 g
1
4
250 g
100 ml
polevy svetlé OZDOBENIE: poleva tmavá




Postup

  1. 1

    Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, citrónovú kôru a pomocou noža premiešame. Vytvoríme jamku, do ktorej pridáme žĺtky. Kúsky masla alebo margarínu uložíme okolo jamky, prilievame pomarančovú šťavu a postupne nožom spracovávame. Z čiastočne spojených surovín na pomúčenej doske ručne vypracujem cesto, ktoré odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto po častiach vyvaľkáme asi na 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajovačkou (asi 5 cm v priemere)vykrajujeme kvietky. Pečieme v predhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie. Upečené kvietky necháme na papieri vychladnúť. Obsah vrecka svetlej polevy vložíme do misky. Misku vložíme do vodného kúpeľa s horúcou vodou a polevu necháme rozpustiť.

  3. 3

    Kvietky namáčame do polevy z jednej strany, necháme odkvapkať a položíme na papier (polevu môžeme tiež natierať pierkom). Tmavú polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme veľmi malý rožtek a rýchlymi ťahmi nastriekame kvietok. Necháme polevu stuhnúť a okamžite servírujeme alebo uložíme do dózy.

Diskusia k receptu

nyja
Vyzerajú výborne :) Asi vyskúšam, každopádne si recept odkladám medzi ostatné v kuchárskej knihe :) Dík
lydia
...zvláštny recept podľa mňa.... pokiaľ viem, tak prášok do pečiva sa má dávať až na poslednú chvíľu, pred strčením do rúry... tento recept to vylučuje...mne to mama vždy zdôraznňovala o prášku do pečiva
sandratamer
Ten recept je vyskúšaný (viď fotka), takže ten prášok do pečiva môžeš dať pokojne hneď na začiatku :-)
A "na poslednú chvíľu" - to je kedy? Ja ho vždy primiešam k múke, než ju spojím s "tekutými" surovinami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia