Pomarančová torta
Pomarančová torta s pistáciami
Autor receptu: redakcia
8-10 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 165 °C |
Postup- Pomaranče nakrájame na tenké plátky.
Preložíme do kastróla, zalejeme vodou
a pridáme cukor. Varíme, kým pomaranče
nezosklovatejú.
- Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie,
vytrieme maslom a posypeme múkou. Na
dno formy naukladáme časť plátkov pomaranča. Zvyšné plátky rozmixujeme s trochou pomarančového sirupu.
- Cesto: Múku zmiešame s kypriacim práškom
a mandľovou múčkou. Vajcia vyšľaháme
s cukrom, pridáme rozmixované pomaranče
a postupne zapracujeme múčnu zmes.
Cesto nalejeme do tortovej formy na plátky pomaranča. Pečieme
pri 165 °C 45 minút.
- Cukrové pistácie: Medzitým do kastróla
vložíme pistácie a krupicový cukor. Podlejeme trochou vody a postavíme na oheň.
Miešame, až kým sa neodparí všetka voda
a pistácie sa pekne obalia cukrom.
- Na krém nastrúhame kôru z jedného
pomaranča a odšťavíme. Pridáme mlieko,
cukor a Zlatý klas. Zmes necháme prejsť
varom. Krém miešame do vychladnutia a postupne doň zapracujeme maslo.
- Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom. Navrchu by mala byť časť korpusu s pomarančovými plátkami. Posypeme cukrovými pistáciami.
|