Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy recept na chutny stavnaty zakusok bez muky .Je nahradena pomletymi mandlami (almond flour).Originalny recept je z NY Times magazinu.

10
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som tieto suroviny.
  2. Umyte pomarance podla moznosti bez zrniek (seedless) som varila na miernom ohni podla receptu 2 hodiny.
  3. Uplne vychladnute som prekrojila a rozmixovala na jemnu kasu. Ak pouzijete pomarance so zrnkami ,treba ich pred mixovanim odstranit.
  4. Hotovo.
  5. Cele vajcia som najskor slahala s cukrom a vanilkou do penista( zhruba 5 minut), potom som postupne pridavala rozmixovane pomarance a mandlovu muku pomiesanu s PDP.
  6. Cesto som naliala do maslom vymastenej tortovej formy s volnym dnom a pre istotu som obvod zvysila alobalom ,aby cesto nepretieklo a povrch torty prilis nestmavol.Formu som vlozila do rury predhriatej na 200 stupnov C a piekla 45 minut.Recept predpisuje 50 minut .Treba vyskusat spajdlou ci je cesto prepecene .
  7. Upecena torta po odstraneni obruce z formy.
  8. Staci ju pocukrovat ,ale ked uz ma byt pomarancova tak nech dokonale . Ozdobila som ju mesiacikmi z cerstvych mandariniek a pocukrila iba okraj.
  9. Hotova torta.
  10. V reze ...stavnata bez akejkovek plnky.Velmi nam chutila , bude mat cestne miesto medzi mojim oblubenym sladkym pecivom.
  11. Pre maskrtnikov aj so slahackou.