Pomarančová torta - Orange and almond cake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jednoduchy recept na chutny stavnaty zakusok bez muky .Je nahradena pomletymi
mandlami (almond flour).Originalny recept je z NY Times magazinu.
10 porcií |
15 minút príprava |
45-50 minút na 200 °C |
Postup
- Pouzila som tieto suroviny.
- Umyte pomarance podla moznosti bez zrniek (seedless) som varila na miernom
ohni podla receptu 2 hodiny.
- Uplne vychladnute som prekrojila a rozmixovala na jemnu kasu.
Ak pouzijete pomarance so zrnkami ,treba ich pred mixovanim
odstranit.
- Hotovo.
- Cele vajcia som najskor slahala s cukrom a vanilkou do penista( zhruba 5 minut),
potom som postupne pridavala rozmixovane pomarance a mandlovu muku
pomiesanu s PDP.
- Cesto som naliala do maslom vymastenej tortovej formy s volnym dnom
a pre istotu som obvod zvysila alobalom ,aby cesto nepretieklo a povrch
torty prilis nestmavol.Formu som vlozila do rury predhriatej na 200
stupnov C a piekla 45 minut.Recept predpisuje 50 minut .Treba vyskusat
spajdlou ci je cesto prepecene .
- Upecena torta po odstraneni obruce z formy.
- Staci ju pocukrovat ,ale ked uz ma byt pomarancova tak nech dokonale .
Ozdobila som ju mesiacikmi z cerstvych mandariniek a pocukrila iba okraj.
- Hotova torta.
- V reze ...stavnata bez akejkovek plnky.Velmi nam chutila ,
bude mat cestne miesto medzi mojim oblubenym sladkym
pecivom.
- Pre maskrtnikov aj so slahackou.