Pomarančová roláda
Pomarančová roláda s kokosom
Autor receptu: palma
16 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predherejeme na 180 stupňov. Plech vysteliemie papierom na pečenie a potrieme tukom na pečenie.
- Cesto: Žĺtky vyšľaháme so 120 g cukru do hustej peny, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku a mandle, jemne premiešame, postupne pridávame a zamiešame sneh.
Cesto prelejeme na plech a jemne uhladíme. Pečieme približne 12 minút na 180 stupňoch. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke.
- Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme strúhanú pomarančovú kôru a šťavu, varíme, pokiaľ krém nezhustne.
Do uvareného teplého krému vmiešame Heliu a vyšľaháme hladký krém.
- Na cesto natrieme 2/3 krému a opatrne zrolujeme roládu. Povrch natrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Vychladenú roládu nakrájame na približne 1,5 cm hrubé kúsky a podávame.
|