Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. januára 2017
Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vynikajúca kombinácia chutí :-)

Suroviny

cca 1,5 kg
cca 0,5 l
5 - 6 väčšie strúčiky
cca 1 ČL
Na obalenie:
Na opečenie:




Postup

  1. 1

    Mnozstvo mäsa je len orientacne, zalezi od poctu stravnikov. Ja tu mam pokrajane na hrubsie kusky dobre mastne hovädzie rebro. Kazdy kus mäsa trosicku osolime a nasledne ho obalime v hladkej muke. Potom ho v panvici na horucom oleji z oboch stran rychlo opecieme...

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si hlbsi pekac, oregano a cca 6 velkych strucikov cesnaku. Ale ten si mozte dat podla vasej chuti aj viacej :-) Dalej zo 4 - 5 dl hovädzieho vyvaru a sol... Na spodok pekaca nakrajame na mensie kusky cesnak, na ktory potom naukladame mäso. Cele posypeme dobre oreganom cca 1 kl a nakrajame znova cesnak. Podla potreby mäso este zvrchu osolime. Zalezi aj od vyvaru, aky je slany. Cele podlejeme vyvarom, ja som mala mäso skoro do 3/4 ponorene vo vyvare. A nasledne dame mäso piect do rury, ktoru sme si rozohriali na 200 °C...

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked uz vidime, ze sa mäso uz celkom prehrialo a zacalo vriet pekac vyberieme, zakryjeme alobalom, dame spät do rury a stisime na 160 °C a mäso nechame pomaly piect az do mäkka...

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym si spravime lubovolnu prilohu. Ja som pripravila ryzu. Na oleji som opiekla do hneda hrubsie nitovky, dala oplachnutu ryzu, zaliala dostatkom vody, pridala kusok masla a sol podla chuti...

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso sa mi pieklo 2 hodiny, medzi pecenim som ho skontrolovala 2x .Na konci, ked uz bolo mäso krasne mäkke, som ho odkryla a este chvilku cca 15 minut piekla bez alobalu. Celkom nakonci som na 2 - 3 minutky prepla na horny ohrev, aby dostalo krajsiu opecenejsiu farbu ;-)

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesnak a oregano je u nas doma casto pouzivana kombinacia na hovädzie aj baranie mäso. Je to velmi chutne :-) Prilohu mozte dat podla chuti alebo to jest len s chlebom, ktory si mozte aj namacat do stavy ;-P Podava sa k tomu lubovolne nejaky salat, kompot alebo nieco kysleho. Dobru chut :-)

    Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kecemis
Pekne pripravene. Ta vona sa uz dostala az sem, za ocean. Na oplatku ti posielam nepar hviezdiciek. Zrovna som premyslal vcera co s baraninou, dnes uz viem. Ale skusim to s pomalom hrnci.
denyany
Voňavá dobrota. Takúto kombináciu som na rebrá ešte nepoužila, ale verím, že to chutilo a voňalo skvelo! Pre mňa s chlebom.
cesminaz
@Kecemis tak to mi veru urobi velku radost ak az za oceanom ochutnate toto jedlo ;-)) S baraninou je to take iste skvele ,ako s hovädzim.Verim ze si pochutite :-) @Denyany kludne vyskusaj,verim,ze neolutujes :-) @Arnilka dakujem :-)
luss44
mäsko musí byť úžasné, a rezance s ryžou vidím prvý krát, čo ty už nevymyslíš :) vidno že máš doma samých chlapov :) Voľakedy som takto pomaly piekla kozľacinku s bylinkami a cesnakom, tiež výborné, aj pivom podliať sa môže.
evanaaa
Zaujímavé, u nás sa hovädzie pečené mäso vyskytuje len málo ( myslím v SR ), aj tieto rebrá sú typickým polievkovým mäsom a ty z toho vyčaruješ takéto niečo! Ale všimla som si, v Kauflande mávajú teraz pekné hovädzie a je tam vždy napísané, že - na pečenie.
cesminaz
@Monty469 @Terinka55 dakujem vam za nahliadnutie a milé slova :-) @Luss44 :-)) tu ryžu som nevymyslela ja.Takto som sa naucila robit ryžu od Turkov. Odkedy som ju prvykrat ochutnala,robim na 90% doma "len" takto pripravenu ryžu :-) Ku gulašom,reznu,zelenine...mňe strašne chutí :-) Kozlacinu som aj ja zvykla obcas robit tiez v rure s cesnakom.To mäsko je fantasticke,mäkulinké a jemné ;-)
cesminaz
@Evanaaa taketo dobre mäsite rebrá su fantastické na pečenie :-) Jediná polievka,do ktorej taketo davam je mäsová cesnakova polievka,ktoru tu mam tiez na Vareche.Dakujem za komentik.
patroveckypitrs
Tak som si to urobil a nebanujem, lebo blahom som bol v siedmom nebi. Trochu som to zmenil, neobalil som to v muke a dal som tam k tomu mäsu mrkvu. Muku som nepoužil, lebo výpek použijem na guľáš z diviny. To bolo tak mäkké aj ten loj, až taký rôsol. Dali sme si to s horčicou a chlebom. Vďaka za recept.


cesminaz
@Patroveckypitrs no krásna fotka a vysledok istotne vynikajuci!!! Tesim sa,ze si recept vyskusal aj ked s malymi obmenami :-) ale to je už na každom podla chuti.Dakujem za odozvu aj za fotku,som rada,ze si bol spokojny a ze chutilo! Pekny den.
kecemis
Zial ja obrazok nemam, nestihol som. Zjedlo sa skor ako sa dalo odfotit. Dakujem.