Poľovnícke roštenky

Autor receptu: 58vlasta

Málokedy robím hovädzie mäso, ale tento recept je celkom jednoduchý a chutný...

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Roštenky zľahka naklepeme,/ja klepem rezne cez mikroten. vrecko, mäso nefŕka okolo a ostáva čistý klepáč/, po okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na rozohriatom oleji. Mäso preložíme na zapekaciu misu /pekáč/ a navrch dáme pokrájané hríby /aké máme/ a nakrájanú cibuľu. Zalejeme pripravenou šťavou a posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej rúre zapečieme.
  2. Šťava: zmiešame biele víno, pretlačený cesnak a kečup. Podávame s ryžou alebo aj zemiakmi a rôznou zeleninovou oblohou.