Pečený diviak

Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Dobrá desiata do lesa na posed alebo na potulky lesom. Ďalší recept z pomalého hrnca.

3-4
porcie
35 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plece z diviaka orežem od veľkých blán a umyjem. Do hrnca na dno dám cibuľu krájanú na polmesiace, na to uložím mäso. Potom posypem čiernym korením a novým korením. Ďalej pridám cesnak krájaný na plátky.
  2. A cele to dokončím zvyšnou cibuľou. Zavriem a dám do chladu na 2 až 3 dní. Podla tuhostí mäsa možno i viac.
  3. Po tejto dobe to preložím do pomalého hrnca. Zalejem vývarom. Kto chce pridá čili papriky ,ja som dal. Ďalej pridám borievky a sherry. Zapnem varenie na pomalé (LOW), to je 95 °C až 100 °C a na 8 hodín.
  4. Po ôsmych hodinách je to mäkké a veľmi dobré ochutené. Nesolím, lebo vývar mám slaný. Kto nemá rád paprikové môže si mäso zabaliť a dať dobré vychladiť. Potom len krájať na tenko a pochúťka je hotová.
  5. Ja to mám rád paprikové, tak som si do hrnca dal zohriať masť s čili. Keď čili ochutili masť, tak som dal hrniec preč zo sporáku a pridal papriku, horčicu a soľ. Dobre premiešal.
  6. Potom som mäso hodne natrel. Zabalil do alobalu nechal ochladnúť a napokon dal do chladničky na 12 hodín. Môže sa aj na dlhšiu dobu ak vydržíte.
  7. Po tomto čase som krájal na plátky s chlebom a zeleninou. Je to nebíčko v ústach. Želám aj vám dobrú chuť.