Pečený diviak
Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Dobrá desiata do lesa na posed alebo na potulky lesom. Ďalší recept z pomalého hrnca.
3-4 porcie |
35 minút príprava |
480 minút tepelná úprava |
Postup
- Plece z diviaka orežem od veľkých blán a umyjem. Do hrnca na dno dám cibuľu krájanú na polmesiace, na to uložím mäso. Potom posypem čiernym korením a novým korením. Ďalej pridám cesnak krájaný na plátky.
- A cele to dokončím zvyšnou cibuľou. Zavriem a dám do chladu na 2 až 3 dní. Podla tuhostí mäsa možno i viac.
- Po tejto dobe to preložím do pomalého hrnca. Zalejem vývarom. Kto chce pridá čili papriky ,ja som dal. Ďalej pridám borievky a sherry. Zapnem varenie na pomalé (LOW), to je 95 °C až 100 °C a na 8 hodín.
- Po ôsmych hodinách je to mäkké a veľmi dobré ochutené. Nesolím, lebo vývar mám slaný. Kto nemá rád paprikové môže si mäso zabaliť a dať dobré vychladiť. Potom len krájať na tenko a pochúťka je hotová.
- Ja to mám rád paprikové, tak som si do hrnca dal zohriať masť s čili. Keď čili ochutili masť, tak som dal hrniec preč zo sporáku a pridal papriku, horčicu a soľ. Dobre premiešal.
- Potom som mäso hodne natrel. Zabalil do alobalu nechal ochladnúť a napokon dal do chladničky na 12 hodín. Môže sa aj na dlhšiu dobu ak vydržíte.
- Po tomto čase som krájal na plátky s chlebom a zeleninou. Je to nebíčko v ústach. Želám aj vám dobrú chuť.