Poľovnícka kapsa babky Bajky

baya94 - fotkabaya94, 22. januára 2015
Poľovnícka kapsa babky Bajky
Foto: baya94

Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne sa placky na prvý krát nepodarili, preto je fotka iba mäsa, Zobraziť celý popisNetuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne sa placky na prvý krát nepodarili, preto je fotka iba mäsa, ale chuťovo to bolo dobré :)

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
4 ks
štipku
3 ks
3 strúčiky
Plnka:
900 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ČL
140 ml
Omáčka:
250 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do biela.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a orestujeme do biela.

  3. 3

    Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme trochou horúcej vody. Pridáme soľ, peper, provensálske bylinky, gulášovú zmes. Pokiaľ robíme z kuracieho mäsa, pridáme aj kari a grilovacie korenie, prípadne inú zmes na kuracie mäso. Varíme na veľkom plyne bez pokrývky, ak sa voda vyparí, môžme ešte doliať, ale iba po troške.

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme pretlak a za priebežného miešania necháme prejsť varom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a odstavíme.

  5. 5

    Na placky si nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, peper, majoránku, štipku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, pretlačený cesnak a vajíčka. Premiešame a pridávame múku, kým cesto nemá hustú konzistenciu, ale musí byť ešte trošku tekuté V recepte je písaná hrubá múka ale ja nabudúce použijem polohrubú, nakoľko teraz mi placky vôbec nevyšli (mala som aj veľmi husté cesto)

  6. 6

    Na rozohriatom oleji robíme placky vo veľkosti palaciniek.

  7. 7

    Podávame tak, že na polovičku placky dáme mäso (nie veľa, aby nevytekalo) a preložime - vytvoríme kapsu. Vrch potrieme rozmiešaným jogurtom s tatárskou omáčkou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

elalea
...ajajaaaaj;-)..?nazov,popis a foto je uplne mimo,fakt si neviem predstavit ten finalny vytvor....;-)....mily je ten uvod,ze sa" nieco nepodarilo",ale ako to malo vypadat naozaj?;-).gula,trojuholnik,okruhla placka....ci?;-DDD
mirop
ale ved ide o notoricky znamu tzv. vazecku pochutku.... haha uz bohuzial slovenska klasika, v sortimente kazdeho motorestu
jozka2
Ahoj Bayjka,si ma rozosmila aka si odvazna,ze napises,ze sa ti placka nepodarila.Co sa ti na nej nepodarilo,no citam,ze si pouzila hr.muku.Placka sa ti ne[podarila,nie pre ,ale urobila si huste cesto.Muky na 4 zemiaky tak najviac 1 pl a aj to nie veeelmi kopcom a aj 3 vajicka je vela.Skus iba troche muky ,uvidis ake budu fajne.
Drzim ti palce,si odvazna mlada dievcina.
jozka2
elalea,keby si ten otvor na tej fotke zatvoril a troche porozmyslal,mozno by si aj prisiel na to aka ta placka ma byt.V popise pise vo velkosti palaciniek,takze aka?
motyka
u nás sa to volalo "tajomstvo koliby". Už som na to zabudla. Najbližšie urobím. Bolo to výborné a veľmi sýte jedlo. Určite je také aj to tvoje.
Držím ti palce a prajem veľa chuti do ďalšieho varenia. To nevadí, že sa niekedy nepodarí. V tvojom veku aj mne sa nepodarilo všetko. Chce to viacej praxe a budeš 1*.
valeri
@n áhodou mi je sympatické priznanie, že sa niečo nevydarilo :-)), recept je napriek tomu dobrý. Ty zvyčajne aký tvar placiek robíš ............?Veď v popise je uvedené, že vo veľkosti palaciniek. Tvoj komentár pôsobí na mňa presne ako tá fotka - arogantne. Trošku tolerancie by nezaškodilo,
valeri
neviem, ako sa mi to stalo, ale komentár bol určený pre @elalea. Zas má príležitosť kritizovať :-))
1x jozka2
evanaaa
baya94, na tvoj vek je to iste vydarené, tie placky - tak ako ti poradila aj @jozka2 , hladká múka, ale len trošku, ak si postrúhaš zemiaky, zlej z nich vodu, len v prípade potreby ju pridaj, alebo len ten škrob naspodu, a ani tú sódu bik. netreba, ale veď na to prídeš. Prijmi to nie ako kritiku, ale ako radu, tiež aj to, že mäso sa dusí na malom ( nie veľkom) plameni a prikryté pokrievkou. Ja som možno v tvojom veku ani to nespravila, ale si ešte mladá, všetko príde časom. Ale hlavné je, že sa to to podarilo.
baya94
Dakujem vsetkym za povzbudive slova a rady :) ono ja by som to aj dusila, ale priatel povedal, ze to sa ma asi zredukovat a ze to sa robi na velkom a bez pokrievky :D tak ale vydarilo sa, to je hlavne :) a inak mne sa placky zatial vzdy podarili, len teraz som chcela presne podla babky spravit no a takto to dopadlo :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia