Polievka zo zelenej fazule

libusa57 - bez fotkylibusa57, 25. júna 2014
Polievka zo zelenej fazule
Foto: libusa57

Asi najradšej zo všetkeho mám polievky.Jedávame ich takmer denne.Toto je jedna z mojich oblubenych.Zelena fazula je zdravá zelenina ,ktoru by mali konzumovať hlavne diabetikovia.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks nasekaná na jemno
3 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
3 PL na drobno sekaný
3 PL
2 PL
200 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Upražit cibulu na masle a pridat mrkvu nakrajanu na kolieska,tiez zelene fazulky.Pridame sol,tymto zelenina pusti svoju štavu.Chvylu sa to praži,cca 5 min.

  2. 2

    Pridame dalšie koreniny,mlete čierne korenie,zeleninovu koreniacu zmes(tu si vyberte podla chuti,su rozne druhy,najzdravšia je ked si doma sami usušite.No da sa použit aj zeleninovy bujon.),poprašime červenou mletou paprikou,premiešame a zalejeme vodou.Vody davam 1,5 l-2l.Zavisi od toho ake mnozstvo zeleniny použijete.Ja mam radšej silnejšiu chut polievky, teda neriedim moc.

  3. 3

    Ked voda prevrie pridame kôpor,petržlanovu vnať a zelerove listočky.Nechame vrieť na miernom ohni 30-40 minut.Nakoniec pridame kyslu smotanu.

Diskusia k receptu

libusa57
Dakujem!Pred vyse roka som sa vydala do USA a vyklula sa so mna dobra kucharka ;-). Aj ked som obcas navarila aj predtym,no teraz takmer denne.Nechcem aby sme jedavali tie vsetky nezdrave veci a som doma tak mam cas vymyslat stale nieco chutne a zdrave!V USA polievky nejedia takmer vobec, ak aj, tak iba zahustene.To su pre mna omacky :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia