Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept)

Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, 65 ročná žena, Prešov, recept pridala: 4. marca 2011 6:24Ďalšie jej recepty

Veľmi rýchla, veľmi zdravá, veľmi dobrá, pritom málo kalorická a sýta polievka.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na masle alebo olivovom oleji postupne opečieme asi po 1 minúte cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak, kolieska mrkvy a kúsky zeleru.
Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme ovsené vločky a tiež trochu opečieme.
Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 2

3

Prilejeme 2l vody, pridáme soľ, korenie a vegetu. Povaríme asi 10 minút a posypeme petržlenovou vňaťou.
Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 3

4

Pridávam foto zo stonkového zeleru pre tých, čo nevedia ako vyzerá(@remcula), i keď toto je už len také torzo, je už riadne "ošklbaný".
Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • maartina, 2. marca 2011 o 21:46
    ...takéto polievky mám veľmi rada, mňam :)


  • marianne69, 2. marca 2011 o 22:46
    ...fajnucka bude,tiez taketo mozem....


  • mamatata2, 3. marca 2011 o 08:02
    Vyskúšam, vyzerá dobre. Ak nezoženiem stonkový zeler, môžem aj normálny a napr. postrúhať ?


  • lucylee, 3. marca 2011 o 08:57
    krásna a určite aj fajnová polievočka, stonkový zeler mám rada


  • tornadolue, 3. marca 2011 o 09:51
    Naozaj zdravá a myslím, že zasýti aj manžela. Takéto polievky má veľmi rád, teším sa, ako budem vychválená, keď v sobotu navarím :-)


  • kata50, 3. marca 2011 o 13:10
    ďalšia výborná kombinácia s vločkami.
    @mamatata2 obyčajný postrúhaný zeler a vločky slabo opražené na masle, sa v polievke milujú. Aj keby tam už žiadna iná zelenina nemala byť. Mám vyskúšané...:-))


  • alexdidi, 3. marca 2011 o 14:17
    @mamatata2 , určite, @kata už vlastne odpovedala za mňa, ďakujem....


  • remcula, 3. marca 2011 o 22:26
    Já koukám, že stonkový-řapíkatý celer je teď v kurzu. No, ale já vůbec nevím, jak vypadá a u nás v Albertu není :-( Připadám si, že u nás není fakt nic. :-( @Alexdidi , tvou polévku bych si hned dala.


  • honestka, 4. marca 2011 o 05:32
    Ja som si dlho nemohla zvyknut tu na tieto stonkove zelery a vzdy mi chybal prave ten koren, ktory takmer nebolo dostat. teraz je to uz vdak ine, hoci pytaju zan tolko, ze by mal obsahovat aj safran, alebo nieco drahe v nom...
    Kludne si tuto dobru polievocku urobte aj z korenoveho, ale chutove budu odlisne. CHvalim!


  • alexdidi, 4. marca 2011 o 06:29
    @remcula , pridala som k receptu foto zo stonkového zeleru...ja som mu tiež prišla na chuť až po čase, ako píše aj @honestka , ale teraz mi chutí aj na surovo, len tak hryzkakať z nejakým dipom...a opravdu, chuť je trochu iná ako u buľvy....


  • tomino63, 5. marca 2011 o 19:35
    Dnes sme vyskúšali túto polievku ..... vážne úžasná chuť, rýchla a hlavne zdravá. Mňam.


  • jarunka, 5. marca 2011 o 23:39
    Ja tiez radsej korenovy ako ten stokovy. Ten stonkovy radsej surovy.


  • marianne69, 1. júna 2011 o 12:35
    ....vyborna polievocka to je,cerstvo uvarena,tlacim uz druhy tanier a viac mi netreba,mnam.....


  • alexdidi, 1. júna 2011 o 19:14
    @marianne69 , teší ma, že chutila.......


  • franka1, 4. marca 2012 o 10:16
    8 PL vlociek, sa mi zda dost, nie je potom moc hustá? Povedala by som, ze aj na obrazku su 2 maximalne tri lyzice.


  • alexdidi, 4. marca 2012 o 14:58
    @franka1 ,pre mňa to nebolo veľa vločiek a aj hustota polievky bola dobrá,ale samozrejme si to množstvo každý upraví podľa svojho gusta....


  • libusa57, 25. júna 2014 o 22:43
    Je vyborna,vdaka za skvely recept!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist