Polievka zo špargle s medvedím cesnakom

Autor receptu: elixir

Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa v tejto polievke spolu s cuketou a žeruchou.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špargľu ošúpeme a z každého kusu odkrojíme tretinu od hlavičky. Tieto tretiny si odložíme bokom, zvyšok špargle pokrájame na menšie kolieska. Zemiak, cuketu (aj so šupou) a bielu časť cibuľky očistíme a pokrájame.
  2. Na masle dáme oprážať všetko okrem špargle, keď sa rozvonia, pridáme aj špargľu, zalejeme vývarom, ocukríme, dosolíme a dokoreníme a pod pokrievkou povaríme 15 minút. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a zelenú vňať z cibuľky a pokrájame na drobnejšie.
  3. Po 15 minútach z hrnca vyberieme tretiny špargle, pridáme doň smotanu a medvedí cesnak s vňaťou, dobre rozmixujeme. Polievku naložíme do tanierov, ozdobíme odloženou špargľou a posypeme žeruchou.