Polievka zo špargle s medvedím cesnakom
Autor receptu: elixir
Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa v tejto polievke spolu s cuketou a žeruchou.
3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu ošúpeme a z každého kusu odkrojíme tretinu od hlavičky. Tieto tretiny si odložíme bokom, zvyšok špargle pokrájame na menšie kolieska. Zemiak, cuketu (aj so šupou) a bielu časť cibuľky očistíme a pokrájame.
- Na masle dáme oprážať všetko okrem špargle, keď sa rozvonia, pridáme aj špargľu, zalejeme vývarom, ocukríme, dosolíme a dokoreníme a pod pokrievkou povaríme 15 minút. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a zelenú vňať z cibuľky a pokrájame na drobnejšie.
- Po 15 minútach z hrnca vyberieme tretiny špargle, pridáme doň smotanu a medvedí cesnak s vňaťou, dobre rozmixujeme. Polievku naložíme do tanierov, ozdobíme odloženou špargľou a posypeme žeruchou.