Polievka z volského chvosta /King Dun Niu Wei/ (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Úspešná realizácia podľa Číňana. Výsledok? Zaujímavá polievočka s vôňou po ďumbieri a chuťou húb šitake.

4
porcie
10 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzí chvost posekáme(najlepšie je však si ho dať posekať už pri kúpe u mäsiara) na malé kúsky, opláchneme a vložíme do 1 1/2l studenej vody.
  2. Privedieme do varu a stiahneme penu.
  3. Pór a zázvor očistíme, porežeme na menšie kúsky a spolu s ryžovým vínom pridáme k mäsu. Pod pokrievkou pri miernom ohni varíme asi 2 hodiny až je mäso mäkké.
  4. Kým sa nám polievka varí, namočíme si huby šitake do studenej vody. Keď už je mäso mäkké, vyberieme pór a ďumbier, vložíme namočené huby a varíme ešte 20 minút. Osolíme, okoreníme a podávame.