Polievka z pečenej červenej repy fotorecept

majlus - fotkamajlus, 4. septembra 2016
Polievka z pečenej červenej repy (fotorecept)
Foto: majlus

Milujem polievky tak som sa rozhodla urobiť si ju z červenej repy . Pozerala som kopec receptov a nakoniec som si ju upravila po Zobraziť celý popisMilujem polievky tak som sa rozhodla urobiť si ju z červenej repy . Pozerala som kopec receptov a nakoniec som si ju upravila po svojom. Oslovil ma recept kde sa najskôr pečie červená repa a následne sa z nej varí polievka. Tak Vám ju sem pridávam. V reštaurácii som ju jedla krásnu červenú a jemne doladenú tak som sa nechala inšpirovať.

10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 l
1 ks
1 ks
1 PL
100 ml
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Upiekla som červenú repu na 180 °C asi tak 50 min.

  2. 2

    Nakrájala som cibuľku, pridala maslo a olej a jemne podusila, pridala som cukor a aceto balsamico a urobila som z toho karamel. Pridala som pokrájanú upečenú červenú repu ktorú som ošúpala zaliala som to vývarom asi 1l , pridala čili a mierne varila asi 10 min. Rozmixované som na 5 min vrátila na platňu ešte pridala deci biel. vínko a nechala už len dojsť☺ Osolila, okorenila a podávala. Na tanier som dala mascarpone, kľudne by sa mi tam hodil syr - výraznejší /to nechám už na Vaše chute/. Dobrú chuť!

    Polievka z pečenej červenej repy (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

jack
Tá musí byť eňo-ňuňo.
patroveckypitrs
Musela byť veľmi dobrá polievka. Mám tiež dobré skúsenosti s pečenou cviklou, to má úplne inú chuť ako varená. Hodnotím na plno.
1x majlus
majlus
Ďakujem ,len ten syr si doprajte výraznejší ☺
bzsiska
Prosím, ako má repa piecť? Vcelku alebo nakrájať?Priznám sa, že ju tiež veľmi obľubujem, ale ani mi nenapadlo ju piecť. Zatiaľ som piekla len tekvicu.
bzsiska
A vyzerá úžasne. Určite vyskúšam. Mňam. :)
majlus
@Bzsiska (12.9.2016 20:46)

upiekla som ju v celku, nešúpať ju až po upečení.
bzsiska
@Majlus (16.9.2016 13:53)

Ďakujem. :) Repa je už doma. Cez víkend varíme. Vyzerá famózne tá polievka. ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia