Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto Pávia s francúzskym kráľom Františkom I. Ten sa vraj zo zranení vystrábil práve vďaka tejto výživnej polievke:-)

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava vôbec nie je zložitá a výsledkom je príjemný kulinársky zážitok hlavne v chladnejšom počasí, ktoré nás čaká. Zo sendvičov som odrezala kôrku a striedku pokrájala na menšie útvary. Ak sa zmestí do nádoby, krájať sa nemusí.
  2. Kúsky chleba som opiekla z oboch strán do zlatova na masle v horúcej panvici. Mäsová polievka sa mi práve dovarila, tak som ju scedila a vybrala z nej jednu mrkvu do zapekacích misiek. Rúru som zapla na 150 °C, horný ohrev s ventilátorom.
  3. Do ohňovzdorných misiek som naložila opečené kúsku toastu, kolieska mrkvy, navrch som vyklopila surový vaječný žĺtok a posypala strúhaným syrom. Opatrne som pridávala horúci vývar a hneď som misky vložila do predhriatej rúry.
  4. Nechala som ich zapekať asi 7 minút, podľa farby žĺtka. Pred podávaním ešte pribudla posekaná petržlenová vňaťka. Polievka je takto výbornej chuti a zasýti trochu viac ako samotný vývar.