Polievka z Pávie (zuppa pavese) (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a
mesto Pávia s francúzskym
kráľom Františkom I. Ten sa vraj zo zranení vystrábil práve vďaka tejto výživnej
polievke:-)
2 porcie |
10 minút príprava |
7 minút na 150 °C |
Postup
- Príprava vôbec nie je zložitá a výsledkom je príjemný kulinársky zážitok hlavne v chladnejšom počasí, ktoré nás čaká.
Zo sendvičov som odrezala kôrku a striedku pokrájala na menšie útvary. Ak sa zmestí do nádoby, krájať sa nemusí.
- Kúsky chleba som opiekla z oboch strán do zlatova na masle v horúcej panvici.
Mäsová polievka sa mi práve dovarila, tak som ju scedila a vybrala z nej jednu mrkvu do zapekacích misiek.
Rúru som zapla na 150 °C, horný ohrev s ventilátorom.
- Do ohňovzdorných misiek som naložila opečené kúsku toastu, kolieska mrkvy, navrch som vyklopila surový vaječný žĺtok a posypala strúhaným syrom. Opatrne som pridávala horúci vývar a hneď som misky vložila do predhriatej rúry.
- Nechala som ich zapekať asi 7 minút, podľa farby žĺtka. Pred podávaním ešte pribudla posekaná petržlenová vňaťka. Polievka je takto výbornej chuti a zasýti trochu viac ako samotný vývar.