Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Autor receptu: hviera

Skorá jarná polievka

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme zemiaky, tiež trochu opražíme a vývar alebo vodu. Varíme.
  2. Keď zemiaky zmäkli, pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Stačí na väčšie kusy. Množstvo medvedieho cesnaku je ľubovoľné. Ja som dala tak cca za tri hrste - mám rada keď je skôr "zelenšia" polievka než "mliečna". Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  3. Povaríme cca 10 minút, netreba dlho. Vychladíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, prípadne aj soľ. Odporúčam trochu viac soli, chuť medvedieho cesnaku je nevýrazná.
  4. Necháme ešte povariť a môžeme podávať.