Polievka z kuriatok

timara - fotkatimara, 17. septembra 2014
Polievka z kuriatok
Foto: timara

Konečne som v lese mala šťastie na kuriatka. Tak som hneď vedela čo s nimi, keďže som polievková . . .

4
porcie
5 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g čerstvé
1 ks červená
800 ml
100 ml
300 ml
2 PL
 čerstvo mleté
Na dozdobenie:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a kuriatka. Časť takto orestovaných kuriatok si odložíme bokom na záverečné dozdobenie. Prilejeme víno a varíme, kým sa nám zredukuje na polovicu. Zalejeme vývarom a varíme cca 15-20 minút.

  2. 2

    Všetko rozmixujeme do hladka, prilejeme smotanu, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením. Polievku dozdobíme opečenými kuriatkami, ktoré sme si odložili, vňaťkou a strúhaným parmezánom. Môžeme podávať s tmavým chlebom.

  3. 3

    Recept som našla v Apetite ako švédsku špecialitu (KANTARELLSOPPA). Jediné čo som zamenila, tak to červenú cibuľu za šalotku. A ten parmezán by som povedala, že je tam oproti originálu tiež asi na vyše :) Ale práve s ním to chutilo tak dobre.

Diskusia k receptu

jujoska
vyzera byt vyborna, ukladam a idem zhanat kuriatka :-D
afataga
ja sice polievkova nie som, ale tato sa mi fakt paci, trochu by som si dala
katka78
Tvoje polievky sa mi vždy páčili, táto nie je výnimkou. Ukladám a keď natrafím na kuriatka (ja jedine na trhu), tak veľmi rada vyskúšam.
ampara
Ja som mala šťastie na kuriatka v rakúskej Bille, takže tiež vyskúšam. Krásne foto, ako vždy:-)
deer
Vyzerá to vynikajúco, hneď by som si dala :)
timara
@afataga , tak to je moc potešujúce, že aj keď polievky nemáš v obľube na túto by som ťa zlákala :), @katka78 ďakujem, že sa ti pozdávajú aj ostatné polievky čo som tu popridávala, @fiOna , @kecemis , @ampara a @deer ďakujem za vašu pochvalu :)
elixir
Pekná veľmi, teraz sa každá polievka hodí a zvlášť hubová, mám rada vôňu jesene v kuchyni. :) Takže vyskúšam určite, kuriatok je v tomto období dostatok.
timara
tak, tak @elixir ja sa tiež snažím variť z toho čo je práve v sezóne . . a už sa mi teraz na to všetko . . hrozno a hrušky, slivky, jablká, kel a kapustu a huby zbiehajú chute :)
jujoska
polievka bola vyborna aj bez parmezanu, pre zvyraznenie hubovej chuti som pridala domaci hubovy prasok. Na ozdobu som davala len kuriatka opecene na masle bez cibule. Dakujem za recept @timara




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia