Polievka z hlávkovej kapusty

Polievka z hlávkovej kapusty
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 8. apríla 2013 22:52Ďalšie jeho recepty

jednoduchá, rýchla a chuťovo vynikajúca polievočka. Receptík mám od našej starkej, kde nám veľmi chutila a tak sme odchádzali aj s receptíkom a dnes už ju varíme často aj u nás :-)))

Suroviny

5
porcií
30-35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji osmažíme cibuľu spolu s očistzenou a nakrájanou kapustou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme do mäkka.

2

Zahustíme zátrepkou z mlieka a hladkej múky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, octom, kryštálovým cukrom, prípadne vegetou.

3

Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stacy77777, 9. apríla 2013 o 08:04
    takúto varievala moja mama, len bez cesnaku...si mi ju pripomenula,veru to už je dosť rokov, čo som ju nerobila


  • mili2936, 9. apríla 2013 o 08:18
    ja takúto polievku robievam s rajčinovým pretlakom a dík za pripomenutie, tiež som ju už dlhšiu dobu nerobila - a to stále vymýšľam, čo budem variť :-)


  • tangarinka, 9. apríla 2013 o 08:26
    aj ja ju varím s pretlakom a možno ju aj dnes dám :-)


  • sedka, 9. apríla 2013 o 08:57
    a recept s rajčinovým pretlakom by ste neporadili? Ja do nej dávam iba celé paradajky.


  • mili2936, 9. apríla 2013 o 09:59
    je to v podstate to isté, akurát tam pridáš pred koncom prevariť rajčinový pretlak. ja dávam rascu celú, s kapustou mi to viacej chutí keď mi to "chrumkne", cesnak ani ocot nedávam a deti si radi osladia cukrom, ale to až na tanieri, každý podľa svojej chuti.


  • douglas, 9. apríla 2013 o 13:20
    Na pohlad perfektna! Doma, najma v zime, casto varim no z kyslej kapusty. Nech sa dari :).


  • mariamka, 9. apríla 2013 o 15:58
    podla fotky som najprv to mlieko ani nepostrehla az ked som precitala recept:) robim takuto polievku, je to prijemna zmena popri klasickej rajcinovej, u nas este neodmyslitelny kopor :)


  • diabambulka, 9. apríla 2013 o 19:34
    jéj ďakujem Varecháčikovia @stacy77777 , @mili2936 , @tangarinka , @sedka , @douglas , @mariamka za milé komenntíky, veru ja varím ešte kapustovú polievku s rajčinami túto : » varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-polievka-s-rajcinami/...

    ale veru s pretlakom som ju neskúšala, vyskúšam ďakujem pekný deň :-)


  • douglas, 9. apríla 2013 o 23:30
    Dnes si ma s polievockou "navnadila" , nedalo mi a uvarila som aj ja, ale s kyslou kapustou...a ako to moj manzel ocenil ;). Vdaka za inspiraciu!


  • frezia68, 10. apríla 2013 o 08:23
    Tiež robím s celou rascou a pretlakom,pripomenula si mi tým dobrým receptom,že už by som mohla uvariť :-)


  • diabambulka, 10. apríla 2013 o 13:48
    @douglas u nás máme teraz asi kapustové obdobie, navarím a chlapi zase pýtajú niečo kapustové :-))) teraz si zapýtali ,,Segedín,, tak bude asi cez víkend:-)


  • cien, 24. júna 2013 o 23:07
    Chcem sa opýťa či to má byť pollievka na sladko-kyslo či na slano ?


  • diabambulka, 25. júna 2013 o 18:04
    @cien na sladko-kyslo.


  • lazanio, 15. novembra 2013 o 15:37
    Výborné - papaníčko - celej rodine sa páči : či zo sladkou kapustou , alebo s kyslou. vďaka


  • hubata, 9. apríla 2014 o 07:38
    Ak dáte len zátrepku z múky, pridajte potom aj troška oleja. Nám však viac chutí s klasickou zápražkou so zátrepkou sa mi zdá že má polievka "múkovú príchuť". Mlieko nedávam, nech je pekná červená .....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist