Polievka z hlávkovej kapusty

Polievka z hlávkovej kapusty
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 8. apríla 2013 22:52Ďalšie jeho recepty

jednoduchá, rýchla a chuťovo vynikajúca polievočka. Receptík mám od našej starkej, kde nám veľmi chutila a tak sme odchádzali aj s receptíkom a dnes už ju varíme často aj u nás :-)))

Suroviny

5
porcií
30-35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji osmažíme cibuľu spolu s očistzenou a nakrájanou kapustou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme do mäkka.

2

Zahustíme zátrepkou z mlieka a hladkej múky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, octom, kryštálovým cukrom, prípadne vegetou.

3

Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stacy77777, 9. apríla 2013 o 08:04
    takúto varievala moja mama, len bez cesnaku...si mi ju pripomenula,veru to už je dosť rokov, čo som ju nerobila


  • mili2936, 9. apríla 2013 o 08:18
    ja takúto polievku robievam s rajčinovým pretlakom a dík za pripomenutie, tiež som ju už dlhšiu dobu nerobila - a to stále vymýšľam, čo budem variť :-)


  • tangarinka, 9. apríla 2013 o 08:26
    aj ja ju varím s pretlakom a možno ju aj dnes dám :-)


  • sedka, 9. apríla 2013 o 08:57
    a recept s rajčinovým pretlakom by ste neporadili? Ja do nej dávam iba celé paradajky.


  • mili2936, 9. apríla 2013 o 09:59
    je to v podstate to isté, akurát tam pridáš pred koncom prevariť rajčinový pretlak. ja dávam rascu celú, s kapustou mi to viacej chutí keď mi to "chrumkne", cesnak ani ocot nedávam a deti si radi osladia cukrom, ale to až na tanieri, každý podľa svojej chuti.


  • douglas, 9. apríla 2013 o 13:20
    Na pohlad perfektna! Doma, najma v zime, casto varim no z kyslej kapusty. Nech sa dari :).


  • mariamka, 9. apríla 2013 o 15:58
    podla fotky som najprv to mlieko ani nepostrehla az ked som precitala recept:) robim takuto polievku, je to prijemna zmena popri klasickej rajcinovej, u nas este neodmyslitelny kopor :)


  • diabambulka, 9. apríla 2013 o 19:34
    jéj ďakujem Varecháčikovia @stacy77777 , @mili2936 , @tangarinka , @sedka , @douglas , @mariamka za milé komenntíky, veru ja varím ešte kapustovú polievku s rajčinami túto : » varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-polievka-s-rajcinami/...

    ale veru s pretlakom som ju neskúšala, vyskúšam ďakujem pekný deň :-)


  • douglas, 9. apríla 2013 o 23:30
    Dnes si ma s polievockou "navnadila" , nedalo mi a uvarila som aj ja, ale s kyslou kapustou...a ako to moj manzel ocenil ;). Vdaka za inspiraciu!


  • frezia68, 10. apríla 2013 o 08:23
    Tiež robím s celou rascou a pretlakom,pripomenula si mi tým dobrým receptom,že už by som mohla uvariť :-)


  • diabambulka, 10. apríla 2013 o 13:48
    @douglas u nás máme teraz asi kapustové obdobie, navarím a chlapi zase pýtajú niečo kapustové :-))) teraz si zapýtali ,,Segedín,, tak bude asi cez víkend:-)


  • cien, 24. júna 2013 o 23:07
    Chcem sa opýťa či to má byť pollievka na sladko-kyslo či na slano ?


  • diabambulka, 25. júna 2013 o 18:04
    @cien na sladko-kyslo.


  • lazanio, 15. novembra 2013 o 15:37
    Výborné - papaníčko - celej rodine sa páči : či zo sladkou kapustou , alebo s kyslou. vďaka


  • hubata, 9. apríla 2014 o 07:38
    Ak dáte len zátrepku z múky, pridajte potom aj troška oleja. Nám však viac chutí s klasickou zápražkou so zátrepkou sa mi zdá že má polievka "múkovú príchuť". Mlieko nedávam, nech je pekná červená .....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist