Polievka z hlávkovej kapusty

diabambulka - fotkadiabambulka, 8. apríla 2013

jednoduchá, rýchla a chuťovo vynikajúca polievočka. Receptík mám od našej starkej, kde nám veľmi chutila a tak sme odchádzali aj s receptíkom a dnes Zobraziť celý popisjednoduchá, rýchla a chuťovo vynikajúca polievočka. Receptík mám od našej starkej, kde nám veľmi chutila a tak sme odchádzali aj s receptíkom a dnes už ju varíme často aj u nás :-)))

5
porcií
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
3 - 4 ks
200 ml
1 PL
2 strúčiky
2 PL
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme cibuľu spolu s očistzenou a nakrájanou kapustou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme do mäkka.

  2. 2

    Zahustíme zátrepkou z mlieka a hladkej múky. Dochutíme prelisovaným cesnakom, octom, kryštálovým cukrom, prípadne vegetou.

  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

stacy77777
takúto varievala moja mama, len bez cesnaku...si mi ju pripomenula,veru to už je dosť rokov, čo som ju nerobila
mili2936
ja takúto polievku robievam s rajčinovým pretlakom a dík za pripomenutie, tiež som ju už dlhšiu dobu nerobila - a to stále vymýšľam, čo budem variť :-)
sedka
a recept s rajčinovým pretlakom by ste neporadili? Ja do nej dávam iba celé paradajky.
mili2936
je to v podstate to isté, akurát tam pridáš pred koncom prevariť rajčinový pretlak. ja dávam rascu celú, s kapustou mi to viacej chutí keď mi to "chrumkne", cesnak ani ocot nedávam a deti si radi osladia cukrom, ale to až na tanieri, každý podľa svojej chuti.
douglas
Na pohlad perfektna! Doma, najma v zime, casto varim no z kyslej kapusty. Nech sa dari :).
mariamka
podla fotky som najprv to mlieko ani nepostrehla az ked som precitala recept:) robim takuto polievku, je to prijemna zmena popri klasickej rajcinovej, u nas este neodmyslitelny kopor :)
douglas
Dnes si ma s polievockou "navnadila" , nedalo mi a uvarila som aj ja, ale s kyslou kapustou...a ako to moj manzel ocenil ;). Vdaka za inspiraciu!
frezia68
Tiež robím s celou rascou a pretlakom,pripomenula si mi tým dobrým receptom,že už by som mohla uvariť :-)
diabambulka
@douglas u nás máme teraz asi kapustové obdobie, navarím a chlapi zase pýtajú niečo kapustové :-))) teraz si zapýtali ,,Segedín,, tak bude asi cez víkend:-)
cien
Chcem sa opýťa či to má byť pollievka na sladko-kyslo či na slano ?
lazanio
Výborné - papaníčko - celej rodine sa páči : či zo sladkou kapustou , alebo s kyslou. vďaka
hubata
Ak dáte len zátrepku z múky, pridajte potom aj troška oleja. Nám však viac chutí s klasickou zápražkou so zátrepkou sa mi zdá že má polievka "múkovú príchuť". Mlieko nedávam, nech je pekná červená .....
katarina64
tiež mi ostala polka kapusty a mám nové zemiaky,tak som tu hľadala inšpiráciu,samozrejme vyhrala táto,len ja ju robím trošku inak,základ ten istý a do toho klasická zápražka ale bez mlieka,nejak ho nemusím...ale inak vynikajúca polievka,hodne variabilná...
evcok
Presne podľa mojej chuti, hľadala som, čo narýchlo uvarím vnúčatám a ľaľa, našla som . Ďakujem, viem, že bude chutiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia